To je to što me zanima!

Ivo Sanader: Hrvatska ima pravo na ZERP kao i drugi

Premijer Ivo Sanader izjavio je da se Hrvatska neće odreći ZERP-a, niti ga se može odreći, jer na njega ima pravo kao i sve druge zemlje EU
Vidi originalni članak

Sanader je u emisiji HTV-a Dnevnik plus rekao da će Hrvatska predložiti kvadrilateralne razgovore između Hrvatske, Italije, Slovenije i Europske komisije na tu temu te da je Hrvatska spremna tražiti rješenje na koji način može otkloniti razloge koji su doveli Italiju i Sloveniju do toga da budu protiv ZERP-a. Odgovarajući na upit hoće li slučaj Glavaš utjecati na pristupne pregovore s EU, premijer je izjavio da je glasnogovornica Europske komisije za proširenje Krisztina Nagy rekla isto što i on kaže, a to je da mora biti trodioba vlasti. Konstituirajuća sjednica Hrvatskog sabora održana je bez Branimira Glavaša, a sudska vlast, Izvanraspravno vijeće, pustilo ga je na slobodu nakon sjednice.
- Nakon toga slijedi dopis Hrvatskom saboru da donese odluku o dvije stvari: o skidanju imuniteta za nastavak procesa i o skidanju imuniteta za pritvor, i zato je Sabor o tome raspravljao i donio odluku u skladu s Ustavom - rekao je Sanader.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • bronx77 15.01.2008.

    ne zna bi li plivao ili ronio

  • mytzek 15.01.2008.

    Kad je u pitanju ZERP, premijer očito više ne zna bi li piškio ili kakio.

  • zgbxl 15.01.2008.

    Da, Da! Imate HDZovu Vladu ali samo neznate kako dugo ce trebati da nezadovoljnici iskoriste svoje pravo pa da masovno ne izadju na ulice jer je to pravo svakog gradjanina u toj EU u koju se se gura Sanader a da nece ispuniti do 2009 sva uvijete za clanstvo! Mozete Vi gradjani skinuti tu Vladu na ulici ili mozda preferirate samo kunjiti u zapecku kako se to uvijek radilo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare