To je to što me zanima!

Ivo već danas na slobodi? Za njega će jamčiti Bebić i Rošin

Podsjetimo, Vrhovni je sud ukinuo nepravomoćnu presudu u slučaju Fimi medija. Ivo Sanader, da bi izašao iz Remetinca mora platiti 12,4 milijuna kuna jamčevine
Vidi originalni članak

Ivo Sanader, bivši premijer, izaći će iz pritvora nakon što skupi 12,4 milijuna kuna jamčevine. Podsjetimo, Vrhovni je sud ukinuo nepravomoćnu presudu u slučaju Fimi medija. Suđenje kreće ispočetka. Odvjetnik Ive Sanadera Čedo Prodanović kazao je kako je njegov klijent zadovoljan presudom, ali nisu očekivali da će morati platiti jamčevinu. Prodanović je i rekao kako moraju skupiti tu sumu. 

Sanaderovi prijatelji Jerko Rošin i Luka Bebić su u četvrtak rekli da  su spremni pomoći Sanaderu i jamčiti za njega. 

- Ne daj Bože da bude trebao zalog, ja sam uvijek spreman dati - rekao je u četvrtak Bebić. 

- Moje prijateljstvo nije na određeno vrijeme i sve ostaje kako je bilo i ranije – spreman sam kao jamstvo založiti svoju nekretninu u Splitu - rekao je Rošin. 

Sanader bi tako iz Remetinca mogao izaći već danas, ako se skupi novac. 

Oduzet će mu putovnicu

Osim što će morati plaiti jamčevinu, Ivi Sanaderu je sud odredio i mjere opreza. Tim će mu mjerama privremeno oduzeti putovnicu te će se svaki prvi ponedjeljak u mjesecu u određenom vremenskom razdoblju morati javljati predsjednici sudskog vijeća.  

Idi na 24sata

Komentari 259

  • kokaza5 03.10.2015.

    I red je da izadje iz zatvora, ne zato što nije krao već zato što nam je odvjetništvo i sudstvo ispod svake razine profesionalizma i sposobnosti.

  • moslavina995 03.10.2015.

    Stao junak uz junaka! "Bravo za Ustavni sud"! Pa zar nije demokracija i sve se smije, ništa ne treba braniti, neka radi tko što hoće! Tako i treba, jebeš nas poštene građane!

  • Kresimir Ruzic 02.10.2015.

    a sad provjerit imovinu Bebiča i Rošima

Komentiraj...
Vidi sve komentare