To je to što me zanima!

Iz banke nestalo 5 milijuna kn: Uhitili su dvije žene i muškarca

Utvrđeno je da su izrađivali krivotvorene naloge za uplatu kunskih i deviznih sredstava na svoje tekuće i žiro račune  kao i na tekuće i devizne račune članova svojih obitelji
Vidi originalni članak

Dvije žene (44 i 38) te jedan muškarac (57) uhićeni su jučer na području Metkovića, Ploča i Opuzena. Sumnjiči ih se za krađu novca iz Raiffeisen banke u Metkoviću u kojoj su radili. 

- Zloupotrebljavajući ovlasti svojih radnih mjesta u poslovnici banke, raspolagali su novcem ne poštujući pri tom bankovne procedure raspolaganja gotovim novcem i njegovom pohranom u trezor banke, ističe PU dubrovačko-neretvanska.

ODNIJELI VIŠE MILIJUNA 'Otkrili smo da je iz trezora u Metkoviću nestala gotovina...'

Utvrđeno je da su izrađivali krivotvorene naloge za uplatu kunskih i deviznih sredstava na svoje tekuće i žiro račune  kao i na tekuće i devizne račune članova svojih obitelji. Novac su najvećim dijelom podizali u gotovini i zadržavali ga za sebe.

Sumnja se da su na taj način od početka 2016. godine do 9. travnja banku oštetili za najmanje pet milijuna kuna. 

Troje osumnjičenih tijekom jutarnjih sati bit će odvedeno u pritvor.

Policija nastavlja kriminalističko istraživanje.

- Potvrđujemo da je došlo do otuđenja većeg iznosa novca (isključivo gotovine) iz trezora poslovnice. Provođenjem interne kontrole stanja u trezoru, otkrivene su nepravilnosti, te su odmah po saznanju, pokrenute interne procedure, ali i istražne radnje pravosudnih tijela protiv osumnjičenika - rekao nam je prije nekoliko dana glasnogovornik RBA Ozren Tabaković.

Idi na 24sata

Komentari 54

  • Anarhosindikalist 28.04.2019.

    Mene zabavlja ova silna briga, koju naš komentarijat iskazuje prema opljačkanoj banci. Lopovi ukrali od lopova, gdje je tu naš problem?

  • Cipelcug 28.04.2019.

    K jarcu, ništa im nije poispadalo iz trezora.

  • čoviksjuga 28.04.2019.

    Krali pune 3 godine i otkrili ih slučajno !

Komentiraj...
Vidi sve komentare