To je to što me zanima!

Mislila da nosi blizance: Iz dvije maternice rodila dva dječaka

Indijka je bila zdrava pa je srećom s bebama sve prošlo dobro. Rodila ih je carskim rezom. Rinku ima još jedno dijete no ranije joj nisu otkrili kako ima dvije maternice
Vidi originalni članak

Indijka Rinku Devi (28) nedavno je rodila dva dječaka istovremeno i to iz dvije maternice, piše Daily Mail. U svijetu se tako nešto dogodi jednom godišnje i to jednoj od 50 milijuna žena. 

Rinku je mislila kako nosi blizance, a da ima dvije maternice je saznala tek kada je rađala. 

- Nisam znala kako bih reagirala. Imala sam porođajne bolove i bila sam prilično preplašena. Nisam nikada čula da se nekome dogodilo to što i meni. Tek nekoliko dana nakon poroda su mi objasnili kako je to rijedak slučaj i koliko je porod bio ozbiljan. Na kraju je sve ispalo kako treba - rekla je Rinku.

Liječnici kažu kako je Rinku bila zdrava pa je srećom s bebama sve prošlo dobro. Rodila ih je carskim rezom. Na porodu su bili teški 1,5 i dva kilograma. Rinku ima još jedno dijete no ranije joj nisu otkrili kako ima dvije maternice.  

Splićanka ima dvije maternice i dvije rodnice

Splićanka Vedrana Zdolec (38) prije pet godina rodila je prvu kćer Nadiu Mohini (5), a godinu i pol dana poslije blizanke Anitu i Palminu (4). Njezin slučaj je toliko rijedak da je u svijetu zabilježeno samo 70-ak takvih trudnoća i porođaja. Vedrana ima dvije maternice i dvije rodnice. Ona je i prva žena u Hrvatskoj koja je uspjela roditi s dvjema maternicama. 

Cijeli članak o Vedrani Zdolec možete pročitati OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 13

  • holden 09.08.2011.

    Može li mi netko reći što je ovo crveno na rodilji.

  • lady snake 09.08.2011.

    a jel ima neki muškarac s dva.....???

  • Faustina009 09.08.2011.

    Stvrano sam se iznenadila pročitala -stvarno niti ja nisam znala do danas da žena može imati 2 maternice :-)) Pa nije to loše, ako izgubi jednu , ostane joj druga za rađanje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare