To je to što me zanima!

Iz Graza u Zagreb umjesto leša Hrvata došla mrtva Austrijanka

Tijelo žene je u utorak trebalo biti kremirano, no lijes je bio prazan, a truplo "nestalo". Kasnije su otkrili da je zamjenom završila u Hrvatskoj. Zbog formalnosti trenutno nitko ne zna točno kako će tijelo natrag u Austriju
Vidi originalni članak

Pogrebno poduzeće iz Graza zamijenilo je dva trupla te je umjesto Hrvata u Hrvatsku poslalo mrtvu Austrijanku (50), piše Heute koji se poziva na Kleine Zeitung. Truplo žene je u utorak trebalo biti kremirano, no lijes je ostao prazan, a truplo je "nestalo". Kasnije je otkriveno da je truplo poslano u Hrvatsku. 

Do zamjene je navodno došlo kada je tvrtka Pius 2. siječnja 2013. podigla u Institutu za sudsku medicinu u Grazu tijelo Austrijanke, a istovremeno se u istom vozilu nalazilo i tijelo Hrvata koji je trebao biti prevezen s istoga Instituta u Hrvatsku na pokop. 

Pius pak za grešku optužuje hrvatsko pogrebno poduzeće koje je umrlog trebalo prevesti u Zagreb. Oni su navodno prilikom preuzimanja uzeli pogrešno truplo. Tvrde da je za grešku kriv i njihov djelatnik koji je već dobio otkaz jer su i on i djelatnici poduzeća iz Hrvatske prilikom preuzimanja trupla trebali pogledati ceduljicu obješenu na stopalu preminule osobe. 

Zbog formalnosti trenutačno navodno nitko ne zna točno kako će tijelo Austrijanke biti vraćeno iz Zagreba u Graz.   

Idi na 24sata

Komentari 71

  • novajlija 18.01.2013.

    maco jasam cinco

  • veron 17.01.2013.

    naslov bi mogao glasiti kao , pobjegla sa kremiranja (lomače)

  • dadab 17.01.2013.

    to se zato dogodilo jel nasi hrvatski pogrebnici nisu pogrebno poduzece nego samo obicni transporteri koji voze krumpire i pokojne isto pa misle da nemoraju kontrolirati koga voze glavno da su pare tu!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare