To je to što me zanima!

Iz Metkovića prevozio migrante, iznenadio se kad su ga uhitili: 'Nisam znao da se to ne smije'

U Metkoviću je ukrcao petoricu državljana Turske koji ne ispunjavaju uvjete za za ulazak i kretanje po Hrvatskoj i teritoriju Europske unije. Plan je bio da ih odveze do Zadra i prebaci do autobusnog kolodvora
Vidi originalni članak

Policija je kod Metkovića uhitila muškarca kojeg terete da je ilegalno prebacivao migrante. M.G. (22), inače nezaposleni varioc iz Srbije, prošlog je četvrtka u Metkoviću ukrcao petoricu državljana Turske koji ne ispunjavaju uvjete za za ulazak i kretanje po Hrvatskoj i teritoriju Europske unije. Plan je bio da ih odveze do Zadra i prebaci do autobusnog kolodvora, piše Dubrovački vjesnik.

Muškarcu je sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio istražni zatvor, a on tvrdi kako nije kriv jer nije znao da je protuzakonito prevoziti takve osobe koje se, kaže, inače po Srbiji slobodno kreću.

SUMNJIČE DESETORICU Pali krijumčari kod Dubrovnika: Najmanje 50 Turaka i Kineza su prebacili preko granice od lipnja

- S vozilom sam došao u ulicu Marka Marulića i čekao poziv iz Bosne i Hercegovine. Prema dogovoru sam trebao migrante ukrcati i dovesti u Zadar te se ponovno vratiti u Metković i prevesti još jednu ”turu”. Turci su doslovce uskočili u auto pa sam krenuo ka Zadru, ali nas je u Novim selima zaustavila policija. Za prijevoz svakog od njih sam trebao dobiti po 80 eura i tako sam mislio otplatiti dug u Srbiji, gdje sam trebao i dobiti novce po obavljenom poslu - rekao je M.G. te dodao kako je novac koji mu je oduzet prilikom uhićenja od posla kojeg je obavio u Njemačkoj.

MORA U ZATVOR 'Zlatni maturant' švercao je migrante u Sloveniji: 'Pao sam u dugove, prijetili su mi smrću'

Inače, Ulica Marka Marulića na periferiji Metkovića poznata je po tome što državna granica s BiH prolazi sredinom ulice, na jednom kraju koje je granični prijelaz Gabela Polje.

Muškarcu je određen istražni zatvor u trajanju do 30 dana te jamčevina u visini od 40 tisuća kuna u slučaju da se želi braniti sa slobode, što je mogućnost koju nije odlučio koristiti.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • salkomalo 16.11.2022.

    Drugi put prevozi ilegalni plin za cca miljardu kuna i ne samo da nećeš na sud već će ti Plenki i neko ministarsko mjesto osigurat!

  • ceralaz 16.11.2022.

    obrazovanje traje nekih 12 godina e pa da nauči 12 godina rešetaka i naučit će !

  • Stevo. Senegal 15.11.2022.

    Covjek proba da nesto sam ostvari i napravi, i odmah ga se hapsi i zatvara.

Komentiraj...
Vidi sve komentare