To je to što me zanima!

Iz NATO-a poručili: Bjelorusi će uskoro ući u rat i dati Rusima da rasporede nuklearno oružje

Ulazimo u zastoj, Putin nije napravio značajan napredak u zadnja dva tjedna, a ne želi priznati neuspjeh, kaže visoki dužnosnik iz NATO-a, koji sumnja u pripreme Minska da se uključi u rat
Vidi originalni članak

Bjelorusija će uskoro napasti Ukrajinu i dozvoliti Rusiji da smjesti nuklearno oružje na njen teritorij, kaže visoki izvor iz NATO-a koji je želio ostati anoniman.

- Bjeloruska vlada priprema okruženje kojim bi opravdala ofenzivu protiv Ukrajine kako bi opravdala ofenzivu na Ukrajinu i skoro raspoređivanje ruskoga nuklearnog oružja u Rusiji - kazao je službenik NATO-a za Guardian.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Danima se šuška o tome da će se Bjelorusi, koji su šutke dozvolili Rusiji da preko njena teritorija krenu u invaziju na Ukrajinu 24. veljače, također ući u sukob. NATO još nema čvrstih dokaza da se to događa.

- Ne govorim da će sutra tamo staviti nuklearno oružje. Poduzeli su političke korake kako bi mogli primiti nuklearno oružje ako donesu takvu odluku - kaže izvor iz NATO-a.

Sukob u Ukrajini je, prema riječima dužnosnika, na rubu obostranog zastoja, jer ukrajinske snage sprječavaju Rusiju u napretku. No predsjednik Vladimir Putin nije pokazao spremnost da povuče trupe, ali ni da sjedne za stol s Volodimirom Zelenskim.

- Ako već nismo u zastoju, brzo mu se približavamo. Realnost je da nijedna strana nema superiornost nad drugom. Iako nije napravio značajan napredak u zadnja dva tjedna, čini se da Putin ne želi priznati neuspjeh - kaže dužnosnik.

Taj će zastoj, tvrdi izvor iz NATO-a, dovesti do dugotrajne borbe koja će uključivati ozbiljan gubitak života i štetu.

- Nijedna strana ovdje ne može pobijediti i neće kapitulirati - zaključio je.

>> Stanje u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje.

Idi na 24sata

Komentari 83

  • Bandira OdSvile 22.03.2022.

    Bitno da ste ima dali vize,pa sad su izbjegli tu kod nas,sinovi i prijatelji bjeloruskih budzovana...

  • Aufsteiger 22.03.2022.

    pa ja sam čuo da su NATO tj amerikanci izvan amerika. jel istina da je NATO u Polskoj ? Ili Litvi ? Ili Estoniji ? A čujem da je i u letoniji, pa i Češkoj, Slovačkoj, Bulgariji, rumunjska je članica...pa što ne bi bila Belorusija na drugoj strani ? on sumnja..pa on nije neovisan izvor

  • 22.03.2022.

    I Lukašenka suditi za ratne zločine. On je držao ljestve po kojima je Putin išao ubijati u tuđi stan ( zemlju). Suučesnik u krimenu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare