To je to što me zanima!

Izađite na izbore: Dajemo im u ruke našu budućnost

Izabrani dužnosnici, osim što imaju određene obveze, uživaju i u brojnim povlasticama, koje se sve financiraju našim novcem od poreza
Vidi originalni članak

PAZITE KOGA BIRATE! NOVOM PREMIJERU DAJETE:
1. 4-godišnju neto plaću predsjednika Vlade u iznosu 1,000.000 kuna i vrlo velike povlastice...
2. Ovlasti nad 4-godišnjim državnim proračunom od najmanje 400 milijardi kuna i kontrolu nad čitavom državnom imovinom
3. Slobodu u odlučivanju o približavanju i uvjetima pridruživanja Hrvatske Europskoj uniji i NATO savezu
4. I najvažnije, budućnost vaše djece stavljate u njegove ruke

Iako prema Ustavu glavnu riječ u zemlji treba imati Sabor, u praksi je to drukčije. Glavnu riječ je ranije vodio predsjednik, a danas premijer, odnosno Vlada. Saborski su zastupnici posljednjih 17 godina samo puka glasačka mašinerija, koja ispunjava želje izvršne vlasti. Prema Ustavu, Vlada je ta koja, između ostalog, predlaže zakone te vodi unutarnju i vanjsku politiku, a Sabor je taj koji treba nadzirati njezin rad. Osim što ga predlaže, Vlada i upravlja proračunom koji je ove godine iznosio 108 milijardi kuna. Plaće vodećih dužnosnika, odnosno premijera i predsjednika Sabora, iznose oko 19.000 kuna, potpredsjednici s obje strane Markova trga imaju oko 17.000 kuna, dok ministri svaki mjesec zarade više od 15.000 kuna. Osim toga, dužnosnicima su na raspolaganju službeni automobili, a vozni park je impresivan. Sve je to plaćeno poreznim novcem. Naravno, tu su i povlaštene mirovine na koje imaju pravo. Vlada raspolaže i državnom imovinom. Sve te stvari, iako važne, ne mogu se usporediti s najvažnijom stvari koju im dajemo u ruke. To je naša budućnost i budućnost naše djece. O Vladinim odlukama sve ovisi.

SJEDENJEM DO 18.000 KUNA

Saborski zastupnici na mjesec zarađuju 13.000 kuna, ali kad se uz dodatke na članstvo u odborima pribroje i naknade za odvojeni život te ostale povlastice, ona raste i do 18.000 kuna. Osim imuniteta, koji im može ukinuti samo Sabor, uživaju i brojne druge povlastice. U saborskom restoranu za obrok ne plaćaju više od 20 kuna, a jeftino i ispijaju pića u kafiću. Ako se ne pojave na poslu, za to neće biti kažnjeni, za razliku od građana koji u pravilu dobiju otkaz.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • bronx77 25.11.2007.

    salila sam se, cuj i to je posao, ja ga za te pare ne bi radila.

  • user_2858 25.11.2007.

    bronx77 hvala Bogu ja sam materijalno situiran i to dobro....samo zelim reci da su saborski zastupnici također i da ovaj \"bonus\" od 19k kuna treba ukinuti. Pa tko se zeli baviti politikom nek to radi besplatno :P

  • Hacker-ri 25.11.2007.

    bokeeeeeeee dobijes 20.000 da lazes narod i jos im ukrades 500% vise od svoje place ! A i pokoju vilu ako ti dode pod ruku !

Komentiraj...
Vidi sve komentare