To je to što me zanima!

Izbacit će ga iz škole: Učenik udario profesora iz vjeronauka

Incidentu je prethodio razgovor kod školskog psihologa na kojem su bili i učenikovi roditelji te razrednica. Kada se vratio u razred, prvo je verbalno, a zatim i fizički napao
Vidi originalni članak

Učenik Elektrostrojarske škole u Varaždinu je u ponedjeljak fizički nasrnuo na profesora vjeronauka. Svemu je prethodio razgovor kod školskog psihologa gdje su bili i njegovi roditelji i razrednica. 

– Nakon uvodnog razgovora s roditeljima, psiholog je pozvao učenika da i on bude nazočan razgovoru, s obzirom na ozbiljne primjedbe na njegovo ponašanje od strane razrednice i predmetnih nastavnika, neizvršavanje obveza i teže kršenje kućnog reda. Nakon određenog vremena, učenik je uz negodovanje, napustio ured psihologa i vratio se na nastavu - rekli su iz Elektrostrojarske škole Varaždin za Regionalni.com. 

Nakon razgovora otišao je u razred i izazvao incident. Uz verbalne neprimjerene izjave udario je nogom nastavnika. Psiholog je došao po njega, a on je napustio školu i nije pričekao svoje roditelje. 

U utorak je ravnatelj u školu pozvao roditelje i učenika, no došao je samo otac. 

-  Otac se ispričao, navodi da su jučer odmah poslije razgovora svi bili na razgovoru u Centru za socijalnu skrb Varaždin gdje su upućeni na daljnje korake. Psiholog i ravnatelj obavili su i razgovor sa svim učenicima razreda te im prezentirali rješenje nastale situacije - kazali su iz škole. 

Ravnatelj Igor Kos odlučio je, sukladno Statutu i Kućnom redu, učenika isključiti iz škole. 

Idi na 24sata

Komentari 422

  • DraženMuhvić 05.10.2018.

    Postavlja se pitanje je li taj koji predaje vjeronauk uopće profesor? Kod nas je i inače uobičajeno učitelje i nastavnike u srednjim školama i gimnazijama sve redom zvati profesorom/profesoricom. A jako mali postotak njih su doista stekli to zvanje. Čak nemaju niti zvanje predavač. I to je titula koju treba zaslužiti. Oni su uglavnom samo učitelji i nastavnici. Ali probajte nekome tko drži nastavu u srednjoj školi ili gimnaziji reći da je učitelj, odmah bi se smrtno uvrijedio. Glede narečenog slučaja, treba poslušati i suprotnu stranu u ovom incidentu. Možda učenik više jednostavno nije mogao trpjeti konstantno laganje od strane učitelja, a vezano uz nastavni predmet?

  • blonde 03.10.2018.

    treba iz škole izbaciti vjeroučitelja, ne učenika, jer vjeronauku nije mjesto u školi, već u crkvi...dosta je manipulacije narodom, svatko ima slobodno volju i to mu nitko ne može osporiti, svećenstvo najmanje, jer nisu dobar primjer nikome...

  • _Varešak_ 03.10.2018.

    Vjeronauk vratiti u crkvu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare