To je to što me zanima!

Izbili neredi: Nakon ubojstva crnca ozlijeđeno 12 policajaca

Dvanaest policajaca ozlijeđeno je u utorak navečer u Charlottei, u Sjevernoj Karolini, na istoku SAD-a, u sukobima do kojih je došlo nakon ubojstva američkog crnca kojega je ubio policajac
Vidi originalni članak

Dvanaest policajaca ozlijeđeno je u utorak navečer u Charlottei, u Sjevernoj Karolini, na istoku SAD-a, u sukobima do kojih je došlo nakon ubojstva američkog crnca kojega je ubio policajac, također crnac, objavile su vlasti i lokalni mediji.

Po medijima, zasad još neutvrđen broj civila također je ozlijeđen u sukobima.

Nakon smrti Keitha Lamonta (43), prosvjednici su se okupili blizu mjesta gdje je ubijen s transparentima na kojima je pisalo "I životi crnaca su važni" te uzvikujući "Bez pravde nema mira", objavila je lokalna tv postaja. Scott je bio u parkiranom automobilu i imao je oružje, tvrdi policija. Njegovi bližnji i svjedoci kažu da je bio nenaoružan.

U sukobima je "ozlijeđeno 12 policajaca od kojih je jedan pogođen u glavu kamenom", objavila je na Twitteru policija Charlotte-Mecklenberga. Ti su policajci ozlijeđeni "dok su štitili našu zajednicu tijekom prosvjeda", dodaje policija.

Lokalna tv postaja WSOC-TV istaknula je da je policija morala pribjeći oružju i suzavcu kako bi suspregnula bijes gomile. Nekoliko je policijskih vozila napadnuto i oštećeno.

Odgovoran za smrt Keitha Lamonta Scotta, policajac Brentley Vinson, smijenjen je s dužnosti.

Idi na 24sata

Komentari 61

  • Miške 21.09.2016.

    A kako to tamo sada komentira Kolinda?

  • bellaR 21.09.2016.

    ko ih...beeep.sve .

  • montello 21.09.2016.

    policija u americi ubija afroamerikance iz čista mira

Komentiraj...
Vidi sve komentare