To je to što me zanima!

Požar kod Tučepa stavljen pod nadzor, vatra prijetila kućama

Požar su oko 23.30 sati stavili pod nazor. Izgorjela je borova šuma, nisko raslinje, makija i dijelom masline na površini od 20-ak hektara. Bile su ugrožene i kuće
Vidi originalni članak

U Tučepima je u nedjelju oko 21 sat izbio požar. Jaka bura je razbuktala vatru koja se brzo širila zapadnim dijelom općine, iznad hotela Jadran. Osim jakog vjetra, problem je bio i nepristupačan teren. Radi se o neprohodnoj borovoj šumi. Kuće u naselju Blato su u jednom trenutku bile ugrožene. 

Vatrogasci s cijelog makarskog primorja, kojima su u pomoć stigli DVD-i iz Zadvarja i Dugog Rata, uspjeli su obraniti kućanstva. Dio Tučepa je ostao bez električne energije. Od 21.15 sati zatvorili su cestu za promet. Požar je tijekom noći nastavilo gasiti 153 vatrogasaca sa 43 vozila, rekao je za lokalni radio vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina. 

Požar su oko 23.30 sati stavili pod nazor. Izgorjela je borova šuma, nisko raslinje, makija i dijelom masline na površini od 20-ak hektara.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • TV raspored 10.10.2011.

    Sijećam se davne 1994 , kad smo bili u izbjeglištvu u Hotelu Neptun Tućepi - blizu ovoga spominjanog hotela Jadran - i tadašnjeg strašnog požara koji je harao tih dana ... To su bile strahote , isprid očiju samo vatra i ljudi koji bezglavo bježe ... Nadam se da neće potrajat ovi požar koji je sburom u gadnoj kombinaciji .... Pozdrav prelijepim Tućepima i hvala na svemu ....

  • Boy X 10.10.2011.

    Opet potpala?

  • korijenizdva 10.10.2011.

    Nisu vatrogasci iz Zadvaraja nego Zadvarja .

Komentiraj...
Vidi sve komentare