To je to što me zanima!

Izbjegli katastrofu: Zbog plina su evakuirali 50 kuća

Karlovac: Na gradilištu kanalizacijskog sustava je puknuo plinski vod. Zbog opasnosti od eksplozije evakirali su 50 kuća u krugu od oko 200 metara...
Vidi originalni članak

Zbog puknuća plinske cijevi u Ljubljanskoj ulici u Karlovcu su evakuirali stanare iz oko 50 kuća u četvrtak oko 17.45 sati. Cijev je puknula dok su radnici Vodopriverede radili na kanalizacijskom sustavu. Zbog opasnosti od eksplozije u tom dijelu grada su isključili električnu energiju i blokirali promet. U zraku se osjetio intenzivan miris plina, a kako se doznaje neki su građani pali u nesvijest zbog visoke koncentracije plina.
- Evakuirali smo stanovnike u krugu od 200 metara od mjesta puknuća cijevi, a stanje je bilo visokog stupnja opasnosti nekih pola sata. Nakon što su zatvoreni glavni vod plinovoda i isključena struja moći će se sanirati puknuta cijev. Šteta nije velika, ali je moglo biti katastrofalnih posljedica - rekao je Goran Franković iz JVP Karlovac. Tvrtka Montcogim plinara je sanirala štetu na cijevi, a odmah je osnovan krizni Stožer zaštite i spašavanja. Struju su opet uključili oko 20 sati, a tada su i građane pustili kućama. Promet Ljubljanskom je do daljnjega blokiran.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • user_39492 27.11.2009.

    klin se klinom...zidov plinom

  • mxsanja86 27.11.2009.

    a da bi skolovani ljudi radili na cestama do toga nebi dolazilo...svasta

  • PapaŠtrumpf 26.11.2009.

    Još malo pa će ionako Rusi zavrnuti ventil i neće biti ovakvih problema.

Komentiraj...
Vidi sve komentare