To je to što me zanima!

Izbjegli su tragediju: Avioni se mimoišli za 10 metara

U javnost je 'procurila' snimka zrakoplovne vojne vježbe u Velikoj Britaniji na kojoj se vidi kako je pilot 'za dlaku' izbjegao sudar s drugim avionom
Vidi originalni članak

Britanska vojska vježbala je let vojnim zrakoplovima iznad pokrajine York na visini od 76 metara. Dvojica pilota u borbenom avionu RAF Tornado simulirali su gađanje projektilima pri brzini od oko 800 kilometara na sat. Pilot koji je bio na zadnjem sjedištu pratio je radar i pokušavao naciljati "metu" u šumi. Odjednom se niotkuda pojavio drugi vojni zrakoplov RAF Tucano koji je letio oko 560 kilometara na sat.
- Isuse! Je... me sa strane! - povikao je pilot Tornada i naglo skrenuo udesno. Tucano je prošao na samo 10 metara od njega.
- Kriste! Idemo vidjeti je li dobro - rekao je pilot i okrenuo se prema drugom zrakoplovu.
- Ok. U jednom je dijelu - odahnuo je vidjevši da je "za dlaku" izbjegao tragediju. Izvor iz Kraljevskih zračnih snaga rekao je za The Sun da je ovo "najbliži susret" dvaju aviona koji je vidio.
- Da je pilot reagirao samo djelić sekunde kasnije, posljedice bi bile kobne - rekao je stručnjak i dodao da je istraga u tijeku.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • maya0007france 18.02.2009.

    Jos i to nakon sudara dvije nuklearne podmornice (francuske i Britanske koja se desila prije 15-tak dana)..... sramota........mogu zamisliti sta misle vojni penzioneri kad vide \"mlade\" kako su \"obrazovani\" a i \"ekipirani zadnjim trendovima\" .........

  • Gatsby 17.02.2009.

    Ajde da to zaokružimo na 20m i sve ok!

  • dusansk 16.02.2009.

    bilo je ipak malo vise od 10 metara...

Komentiraj...
Vidi sve komentare