To je to što me zanima!

'Izbori će pokazati ima li Vlada znanja i volje za izlaz iz krize'

Josipović je na pitanje je li Vlada u drugi plan stavila sve osim pregovora s EU kazao kako je završetak pregovora završavanje reformi i kriterija koji nisu samo europski
Vidi originalni članak

Ivo Josipović je kazao kako aktualna Vlada ima volje i znanja za promjene u gospodarstvu, ali će građani na predstojećim izborima pokazati je li to dovoljno. Predsjednik se osvrnuo i na svoje komentare u ponedjeljak o gospodarskom savjetu te je kazao kako to nije primarno bila kritika, nego promišljanje mogućih promjena u poreznom sustavu. Dodaje kako je želio samo potaknuti još brže promjene, jer je gospodarstvo u stanju koje to traži. 

Josipović je na novinarsko pitanje je li Vlada u drugi plan stavila sve osim pregovora s EU kazao kako je završetak pregovora zapravo završavanje reformi i kriterija koji nisu samo europski. Ističe kako su to reforme koje Hrvatskoj trebaju. Naglasio je i kako reforme nisu dovoljne, već da Hrvatskoj treba puno više od onoga što je potrebno kako bi formalno ušli u Europsku uniju. Predsjednik je aktualne teme komentirao nakon skupa koji je bio posvećen 300. obljetnici rođenja hrvatskog znanstvenika Ruđera Boškovića. Dodao je i da se hrvatska pamet i znanost cijene u svijetu, čemu je mogao svjedočiti tijekom svojih predavanja na svjetskim sveučilištima.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • girica 17.05.2011.

    Američki Pretsijednik Obama, govori samo jedan Jezik, a vrlo je uspješan!

  • kiko1 17.05.2011.

    Svugdje u svijetu cijene se pamet i znanje, jedino u Hrvatskoj je kumstvo i rodjaštvo ispred pameti i znanja! Jad i bijeda današnje Hrvatske.

  • tužni šokac 17.05.2011.

    gospodimne predsjedniče zar vi nevidite da jadranka kosor nema to znanje da izvuče zemlju iz krize i jednostavno kako je moguće da netko bude premijer bez znanja i jednog jezika pa nemamo šta očekivati od takve neznalice.znam nemate ustavno pravo nikakvo pa neznam šta možete učiniti po tom pitanju

Komentiraj...
Vidi sve komentare