To je to što me zanima!

Izgladnjivali su sina do smrti: 'Bio je kao mumija, bez želuca'

Alexandar (15) iz Kanade umro je od bakterijske sepse uzrokovane izgladnjivanjem. Roditelji su ga godinama zapostavljali i nisu liječili njegov dijabetes. Moraju doživotno u zatvor
Vidi originalni članak

Roditelji dječaka proglašeni krivim za ubojstvo prvog stupnja, prenosi Independent. Emil i Rodica Radit iz Kanade godinama su zapostavljali sina Alexandra dok nije umro. Alexandar je preminuo u svom domu 2013. nakon mjeseci patnje uzrokovane neliječenjem dijabetesa.

Odbijali ga liječiti

- Gospodin i gospođa Radita izolirali su Alexa od bilo koga tko bi mogao nadzirati njegovo liječenje inzulinom. Alex je umro od bakterijske sepse uzrokovane ekstremnim izgladnjivanjem. Njegovo fizičko stanje u trenutku smrti nije bilo trenutačno izazvano, već je rezultat mjeseci, a možda i godina zlostavljanja - izjavila je sutkinja Karen Horner za CTV News. Dodala je i da su Alexovi roditelji bili svjesni njegove bolesti, ali da su ga odbili liječiti inzulinom i pružiti mu medicinsku njegu te da su znali da umire.

Svjedoci tvrde da se par nije htio suočiti s činjenicom da njihov sin ima dijabetes, stoga ga nisu liječili dok nije hospitaliziran 2003. godine na rubu smrti. Nakon toga godinu dana proveo je kod udomitelja te se oporavio pa je vraćen obitelji.

Nije imao želudac, izgledao je kao mumija

Sutkinja Honor izjavila je da je jedna od bolničarki pozvanih na mjesto događaja Alexandra opisala toliko mršavog da je izgledao mumificirano te da mu se na licu nije moglo vidjeti meso, a da je na čeljusti imao toliko duboke rane da su se vidjele kosti. Dodala je da mu od želuca nije ostalo ništa i da mu je opseg struka bio osam centimetara. 

- Na sebi je imao pelenu i majicu kratkih rukava. Oči su mu bile otvorene. Nije disao - rekla je.

Idi na 24sata

Komentari 67

  • Mariana C 15.11.2017.

    Nije imao želudac 😮😲,wtf?

  • alisan 27.02.2017.

    Rip anđele mali

  • PATRICIA 27.02.2017.

    Jadno dijete kroz koje muke je prolazilo.Da nije vracen tim monstrumima,maleni bi bio ziv.Treba osuditi i one koje su ga vratili u to pakleno gnijezdo.Nije mi jasno da nitko nije pitao za njega...skola,socijalna sluzba...svi redom.Debelo su zakazali.

Komentiraj...
Vidi sve komentare