To je to što me zanima!

IZGLASALI POVJERENJE: Nova Vlada, isti problemi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Saborski zastupnici su sa 82 glasa za i 62 protiv potvrdili Vladu premijera Ive Sanadera. Vladi povjerenje nisu iskazali SDP, HNS, IDS i HDSSB
Vidi originalni članak

Takva odluka donesena je nakon više od 11 sati rasprave o istoj temi. Vladi i ministrima predsjednik Sabora zaželio je uspješan rad. Nakon što im je Sabor dao povjerenje svi članovi Vlade su prisegnuli da će časno i odgovorno obnašati svoju dužnost.
- Želim sve nabolje ovoj Vladi u istoj mjeri kojoj želim sve najbolje Hrvatskoj, ali kad je riječ o ovoj Vladi mi nemamo previše nade - rekao je Milanović koji je programu nove Vlade dao ocjenu nedovoljan. Novi stari premijer Ivo Sanader poručio je da je časna dužnost biti u oporbi i služiti svojoj domovini. Osvrnuo se i na optužbe i ocjene koje su stizale iz oporbenih redova tijekom rasprave o povjerenju Vladi. Kaže da je ocjene o tome da je program Vlade samo lista dobrih želja bilo otužno slušati.
- To nije ono što građani kažu i što su rekli na izborima, jer da je tako onda bi uloge bile drugačije - poručio je Sanader koji je na kraju obraćanja dobio buran pljesak zastupnika vladajuće većine, a među njima je bio i tajnik Sabora Ivan Bukarica. No, upravo su zbog toga prosvjedovali oporbeni zastupnici iz redova SDP-a i IDS-a, no predsjednik Sabora Luka Bebić kratko im je poručio 'nećemo kvariti dojam'.
Mirjana Sanader pratila je prisegu svog supruga i ostalih članova Vlade. Predsjednik Vlade je na koncu poručio kako će biti premijer svih građana i svih krajeva Hrvatske.
U Vladi će sljedeće četiri godine, kao i do sada, sjediti Jadranka Kosor i Damir Polančec. Potpredsjednici će biti SDSS-ovac Slobodan Uzelac i HSLS-ovka Đurđa Adlešič. Njoj su nedavno na internet-stranicama Sabora, nakon što je objavila da se ne preziva Adlešić, nego Adlešič, promijenili prezime. Njezin kolega Slobodan Uzelac, autor je pet knjiga, 40 znanstvenih i 20 stručnih radova na području defektologije. Dosad je radio kao državni tajnik u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa. Damir Bajs, bivši župan Bjelovarsko-bilogorske županije, osim što će voditi novoosnovano Ministarstvo turizma, bavit će se i pripremama za vjenčanje. Novi bi ministar, kako neslužbeno doznajemo, uskoro trebao stati pred oltar sa svojom dugogodišnjom djevojkom.
Nasljednik Kolinde Grabar-Kitarović u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković prošli je Božić proslavio s prinovom u obitelji. “Mladi lav HDZ-a” prije osam mjeseci dobio je treće dijete, sina Jurja.
Petra Čobankovića, koji će odsad biti na čelu novog Ministarstva regionalnog razvoja, u Ministarstvu poljoprivrede zamijenio je Božidar Pankretić (HSS), sin saborskog zastupnika Josipa, koji je bio poznat po žestokim govorima na kajkavskom narječju.
I Ličani su dobili ministra. Na čelo Ministarstva zdravstva došao je gospićki ginekoglog Darko Milinović, bivši potpredsjednik Sabora.

DALMATINCI I BJELOVARČANI NAJBROJNIJI
Zadrani, Splićani i Bjelovarčani najbrojniji su među ministrima i potpredsjednicima nove Hrvatske vlade. Ivo Sanader, Ana Lovrin, Božidar Kalmeta, Slobodan Uzelac te Dragan Primorac jake su snage Dalmacije, dok su snage Prigorja Bjelovarčani Đurđa Adlešič, Damir Bajs te Gordan Jandroković. Novom sastavu Vlade uz brojne sporazume sigurno neće nedostajati pršuta i sira.

MJESEČNA PRIMANJA U VLADI
- Plaća premijera: 19.000 kuna
- Plaća potpremijera: 17.000 kuna
- Plaća ministra: 15.000 kuna

Idi na 24sata

Komentari 28

  • vemi 13.01.2008.

    Ratkajeva, itekako je mogao. I to je bilo tako strastveno da su se i zidovi tresli..... ma na kraju se i kuća srušila!!!

  • Ratkajeva 13.01.2008.

    zar je netko mogao poševiti matulović dropulić

  • entoni 13.01.2008.

    Koje plaće....

Komentiraj...
Vidi sve komentare