To je to što me zanima!

Izglasali zakon: Rusija uvodi kemijsku kastraciju za pedofile

Zakonom su postrožili i kazne tako da će pedofili koji ponavljaju gnjusne spolne zločine dobiti doživotnu kaznu zatvora. Novi zakon usvojili su već pri prvom čitanju
Vidi originalni članak

Ruski parlament usvojio je zakon o pedofiliji već u prvom čitanju po kojem se osuđene pedofile može kemijski kastrirati. Zakonom su postrožili i kazne tako da će pedofili koji ponavljaju gnjusne spolne zločine dobiti doživotnu kaznu zatvora, javlja Russia Today.

Ubuduće će sud, na temelju mišljenja liječničkog povjerenstva, moći osuditi počinitelja spolnog zločina nad maloljetnikom mlađim od 14 godina na kaznu kemijske kastracije. Zakon omogućava prijestupnicima i da sami zatraže kastraciju čak i slučaju da žrtva ima više od 14 godina. Prijedlog zakona u Rusiji su pokrenuli nakon povećanja broja spolnih zločina nad maloljetnicima. 

Idi na 24sata

Komentari 28

  • ocesneces 11.10.2013.

    bravo..još da su naši političari tako pametni

  • gogson00 05.10.2011.

    Ovo nikako nije za pohvalu. Jer iako jest opravdan potez, napravio se opasan presedan u sad već drugoj državi svijeta. Hoće li za sve prijestupnike pronaći neko cjepivo s kojim bi ih pretvorili u poslušne robote?

  • Plavusa131 05.10.2011.

    Bravo Rusija!!!Svaka vam cast!

Komentiraj...
Vidi sve komentare