To je to što me zanima!

Izgradili rampu: Iskra (14) će konačno ići normalno u školu

Nakon tri godine uzaludnih očevih molbi da Osnovna škola Mladost u Lekeniku sagradi rampu za invalidska kolica, sustav je konačno popustio. Izgradili su rampu
Vidi originalni članak

Osnovna škola Mladost u Lekeniku konačno je sagradila vanjsku i unutrašnju rampu za invalidska kolica.

Svečano otvorenje rampe je u četvrtak ujutro u školi, a dolazak je najavio i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

- Hvala dnevnom listu 24sata jer bez pomoći medija očito ne ide. Za problem moje Iskre zna cijeli kolektiv već godinama, a ništa nisu poduzeli. Drago mi je da će ta rampa konačno služiti njoj, ali i svoj drugoj djeci s invaliditetom koja će školu pohađati u sljedećim godinama - prokomentirao je tata Željko Šeperić.

Goran Stanzl/PIXSELL

O njegovu slučaju pisali smo sredinom rujna. Kći Iskra (14) ima mišićnu atrofiju i kreće se uz pomoć invalidskih kolica od petog razreda osnovne škole. Ulaz u školu ima tri stube, u a hodniku ih je još šest. Otac je tri godine molio ravnatelja da napravi rampu, ali ništa se nije zbivalo. Svakog jutra on bi kćer na leđima nosio do hodnika i u učionicu, a nakon nastave bi je na leđima morao nositi do automobila. Nakon objave u dnevnom listu 24sata škola je u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom vrlo brzo pronašla način da ipak financiraju gradnju rampe, koju su sad konačno dovršili.

- Moja Iskra sad će konačno moći, poput svih ostalih učenika, ući u školu samostalno, doći na neku školsku predstavu ili druga zbivanja u školi te izaći na zrak tijekom odmora. Sve ovo moglo se riješiti i ranije - zaključio je Željko Šeperić.

Građevinski radovi vrijedni 120.000 kuna

Uz unutrašnju i vanjsku rampu uredili smo i pročelje škole. Svi radovi su u vrijednosti 120.000 kuna koje je u cijelosti financirala Sisačko-moslavačka županija. Radove smo dovršili u roku, kazao je ravnatelj OŠ Mladost u Lekeniku Igor Rožić.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • 01.10.2015.

    Evo, i da smo sad PRAVNA država, onda bi ravnatelj te škole sada isti tren DOBIO OTKAZ, bez obzira što je SAD nakon TRI godine našao način da se ta rampa izgradi. To znači da je dijete i roditelja SVJESNO zavlačio tri godine, svojim neznanjem, nesposobnošću, neradom i nemarom! Ljudi osvijestite se i počnite koristiti mozak, dignite glave sa poda!

  • 01.10.2015.

    Da li bi bila napravljena rampa da je u pitanju djete od ravnatelja?nadleznima odma sankcije

  • 01.10.2015.

    aleluja...u ovoj zemlji se izgleda nesto moze promjeniti samo ako se mediji ukljuce u to...sramota

Komentiraj...
Vidi sve komentare