To je to što me zanima!

Izgubili posao: Dionice IGH potonule za čak 17 posto

Trgovanje dionicom IGH na Zagrebačkoj burzi su zaustavili nakon pada od 15 %. Mogla se kupiti za 2.502 kn, a nekad je vrijedila iznad 14.000 kuna
Vidi originalni članak

Nakon kraha "posla stoljeća" dionica Instituta građevinarstva Hrvatske pala je ujutro na burzi za 15 posto pa je trgovanje njom zaustavljeno. Nekadašnja ultimativna zvijezda hrvatske burze, dionica koje je u zlatnim danima vrijedila i preko 14 tisuća kuna, danas se mogla kupiti za 2502 kune. Zadnjih dana vrijednost joj je rasla oko 4 posto, jer se hrvatska investicijska zajednica nadala da će hrvatski građevinski konzorcij, u kojemu su još i Konstruktor i Tehnika, ipak dobiti posao gradnje autoceste Bar-Boljari vrijedan 2,8 milijardi eura. No, konzorcij nije ishodio bankovna jamstva iako su Crnogorci nekoliko puta produživali rok. Trgovanje dionicom IGH nastavili su iza 11 sati, a nešto ranije je odblokirano i trgovanje za dionice Tehnike čije su dionice pale za oko 13, posto. Zatvaranje burze dionica IGH završila je sa cijenom od 2615 kune.
IGH je poslao priopćenje burzi i izvijestio da su s odlukom crnogorske vlade upoznati preko priopćenja na njihovim web stranicama i iz medija, no da nisu dobili usmenu ili pismenu informaciju od Vlade Crne Gore.

KOSOR: ŽAO NAM JE ŠTO KONZORCIJ NIJE DOBIO POSAO
Premijerka Jadranka Kosor izjavila je kako joj je iznimno žao što hrvatski građevinski konzorcij nije dobio posao u Crnoj Gori. Dodala je kako Vlada nije ni miligram kriva te da nema nikakve veze s tim što IGH, Konstruktor i Tehnika nisu dobi dobili posao gradnje autoceste Bar-Boljari, prenosi Večernji. Kosor se prošli tjedan u Crnoj Gori sastala s kolegom Milom Đukanovićem.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • sonijakodimi 03.03.2010.

    sve je to jedan veliki bljak i fuj

  • teuta 03.03.2010.

    hahaha, pop jure radic je nadmudren od vecih lopova nego je sam, bravo za crnogorce.

  • crnilabud 03.03.2010.

    ,,,doblo da nije HT!

Komentiraj...
Vidi sve komentare