To je to što me zanima!

'Izjave Hasanbegovića vrlo su neugodne, loše i pred svijetom'

Dodaje da nešto što je čovjek pisao prije 20 godina ne mora biti mjerilo za današnje dane no ako je on ministar, to je za njega vrlo neugodno, ali i za Hrvatsku...
Vidi originalni članak

Publicist Slavko Goldstein izjave ministra kulture Zlatka Hasanbegovića nazvao je vrlo neugodnim, ali da je ipak bitno kakav će ministar biti i što će raditi:

- Doktorirao je kod mog sina, tako ga znam. Čitam neke njegove izjave koje su vrlo neugodne, prije, ali ova zadnja gdje osuđuje ustaške zločine možda je ohrabrenje da može realno sagledati povijesne činjenice. Inače, bitno je kakav će ministar biti, što će raditi. To da mu je prva mjera bila da ukine donacije neprofitnim medijima je neohrabrujuća. Ali, on sad očito ostaje usprkos svim protestima, izgleda da će ga većina podržati, sve u svemu je vrlo neugodno. Neugodno je i pred svijetom. On je prije davao takve izjave koje su u zapadnom svijetu gore nego neprimjerene - rekao je Golstein za N1.

Dodaje da nešto što je čovjek pisao prije 20 godina ne mora biti mjerilo za današnje dane no ako je on ministar, to je za njega vrlo neugodno, ali i za Hrvatsku.

- List je to koji je izdavao predsjednik pokreta kojem je osnivač Pavelić, naslov je bio Nezavisna Država Hrvatska, dakle - više ustašoidnoga ne može biti od toga. Netko tko je tada surađivao u tome, prije 20 godina, ne mora biti osuđivan radi toga, ljudi sazriju i imaju druge poglede, možda i Hasanbegović ima drugačije poglede, ali ako želi biti ministar, mora se odlučnije ograditi od toga - smatra Goldstein. 

Idi na 24sata

Komentari 67

  • biberrr 03.03.2016.

    Hasanbegović je najugodnije iznenađenje u novoj vladi,svaka riječ mu je na mjestu. A ove stare komunjare je trebalo davno lustrirati i zabraniti im pojavljivanje u medijima.

  • dahvaul 13.02.2016.

    U Srbiji su cetnicke vojvode na vlasti a mi tu covjeka napadamo o ustastvu zbilja smo smece

  • Zlurad 12.02.2016.

    Odlučnije ograditi? Što bi trebao, tetovirati si petokraku ili Davidovu zvijezdu da te uvjeri??

Komentiraj...
Vidi sve komentare