To je to što me zanima!

Izlazak na izbore je odluka o sudbini Hrvatske, nas i naraštaja koji tek dolaze...

Važno je znati protiv čega smo, ali moramo znati i za što glasamo
Vidi originalni članak

Hrvatski birači više se uzdaju u sudbinu: više joj se prepuštaju nego što njome žele upravljati. To pokazuju rezultati istraživanja o izlaznosti koje je provela Zaklada "Fridrich Ebert". Mi spadamo među četiri zemlje EU u kojima se bilježi najmanji postotak birača koji koriste pravo glasa. Iza nas su Rumunjska, Bugarska i Albanija. Najviša je izlaznost u Skandinaviji. Što je zemlja razvijenija, izlaznost je veća, a donekle važi i obrnuto.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 9

  • nec.1996 14.03.2024.

    moramo jer inace cemo biti goli i bosi ,treba hdz poslati u povjest i da zivimo normalno, bodgatu hrvatsku a ne mocvaru.

  • ripi123 14.03.2024.

    Svaki normalan i savjestan gradjanin ce glasati.To mu je ne samo gradjanska,vec i ljudska duznost.Oni koji ne zele ili nece izaci na izbore,iz bilo kojih razloga,na neki nacin su izdajnici svoje domovine.Takodjer necu imenovati osobu,ali zelim izreci jednom komentatoru,Poziva mene i ljude kao JA,OTKUD NAM PRAVO IZJAVLJIVATI SVOJA MISLJENJA,ako tu nismo i ne zivimo tu,Pa za takve cu poruciti.Pisem u svoje ime,bas zbog korupcije i nevidjenog kriminala i jos vise gazenja,i nepravde svih oblika,Ja i moja obitelj smo odlucili otici,ne zbog financija,makar mnogi su otisli i radi toga.Sto ne znaci,da ne znamo ili ne pratimo sta se desava.Moja djeca su odlucila svoj zivot,tu gdje jesmo,ali ima nas koji svaki dan razmisljamo da se vratimo,i ima nas jako puno.Pa ako Mi u tudjini dolazimo dati svoj glas,kako onda shvatiti ljude koji tu zive i svejedno im sta ce biti s narodom i svim ostalim.Jel netko to moze objasniti?

  • nec.1996 14.03.2024.

    moramo izaci i glasati za sdp nema nam drugo jer ce nam ovi oguliti ko zeca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare