To je to što me zanima!

"Odahnuo sam, a formirat ću novu vladu najbrže što mogu"

Sada sam odahnuo zbog Grčke i zbog Europe. Formirat ću novu vladu u najkraćem mogućem roku - rekao je Antonis Samaras nakon pobjede na izborima u Grčkoj
Vidi originalni članak

Na izborima u Grčkoj je nakon što su prebrojali 99 posto glasova, pobijedila Nova demokracija sa 29,7 posto glasova, tj. 129 mjesta u parlamentu. Syriza je dobila 26,9 posto glasova i 71 mandat, a Pasok 12,3 posto glasova i 33 mjesta u parlamentu. Ultranacionalistička stranka Zlatna zora također ulazi u parlament. Dobila je sedam posto glasova.  

Iako se govorilo kako će Pasok ići u koaliciju s Novom demokracijom u slučaju pobjede, čelnici te stranke istaknuli su nakon rezultata kako neće koalirati s nikim. Alexis Tsipras, čelnik Syrize, već je čestitao na pobjedi šefu Nove demokracije, a očekuje se i kako će uskoro Antonis Samaras održati govor na glavnom trgu u Ateni. 

- Sada sam odahnuo zbog Grčke i zbog Europe. Formirat ću novu vladu u najkraćem mogućem roku - rekao je Samaras nakon pobjede na izborima.

Prema prvim izlaznim anketama parlamentarnih izbora u Grčkoj, konzervativna Nova demokracija Antonia Samarasa (61) osvojila je 27,5 do 30 posto glasova, a radikalna Syriza Alexisa Tsiprasa (37) dobila je 27 do 30 posto glasova, javlja BBC

Grci su odlučili o budućnosti čitave zemlje, a nagađalo se kako bi Tsipras u slučaju pobjede odbacio program štednje i nove pregovore s Europskom unijom. Grci su na birališta izašli već drugi put u šest tjedana, nakon što su izbore koji su bili 6. svibnja proglasili nevažećima. 

Idi na 24sata

Komentari 40

  • panika135 18.06.2012.

    bogate europske zemlje imaju sve sam nemaju more i obalu ko mi i grcka, zele sve uzurpirati sa sto manje ulaganja, avionom su za par sati na lijepom jadranu, svaku drzavu koju pripoje sebi debelo iskoristavaju, sto ce nam to???????????

  • ReggochOch 18.06.2012.

    Pa šta više ovi Grci hoće. I prije pedeset godina se je govorilo "dužan si ko Grčka"...

  • matteoxx 18.06.2012.

    Kreskor,potpuno si i u pravu.No doći ćr kraj i tome masonstvu,guljenju kože narodu,a revolucija je neminovna.

Komentiraj...
Vidi sve komentare