To je to što me zanima!

Između vatre: Kruzer ispred Izraela skoro pogodila raketa

Hamas je ispalio raketu na Izrael. Izrael je pokrenuo sustav obrane i pogodio Hamasovu raketu. Krhotine su pale na kruzer usidren u luci u izraelskom Ashdodu
Vidi originalni članak

Putnici na kruzeru u ponedjeljak navečer doživjeli su izbliza borbu između Izraela i Palestine . Kako piše oe24 , kruzer njemačke kompanije Aida Cruises se našao između "dvije vatre".

Krhotine nekoliko ispaljenih raketa pale su na brod, a srećom nitko nije ozlijeđen. Rakete je ispalio Hamas, a Izrael je onda uključio sustav obrane. Baš iznad kruzera Izrael je pogodio Hamasovu raketu, te ju uništio. Sve se to dogodilo baš kada je kruzer trebao isploviti iz Ashdoda koji je 30-ak km udaljen od Pojasa Gaze .

Kruzer je na kraju, neoštećen, napustio luku i krenuo prema Kreti. Incident nisu potvrdile ni izraelska vojska ni Hamas, ali je zato snimljen video koji je objavljen na YouTubeu.

Izrael angažirao 40.000 rezervista, kreću u invaziju na Gazu?

Najmanje 12 Palestinaca poginulo je u utorak u izraelskom napadu na Pojas Gaze. Više od 70 ljudi je ozlijeđeno. U napadima je pogođena i kuća u kojoj je živjela obitelj jednog člana Hamasa. Izraelci su napali Pojas Gaze nakon što je Hamas u ponedjeljak navečer napao jug Izraela.

- Cilj je napasti Hamas i smanjiti broj raketa ispaljenih na Izrael - poručila je izraelska vojska. Neimenovani izraelski dužnosnik je rekao da vojska priprema niz opcija, uključujući kopnenu ofenzivu ili invaziju. Izrael je navodno angažirao čak 40.000 rezervista. Najnoviji sukobi , podsjetimo, počeli su 12. lipnja nakon što su oteta i ubijena trojica izraelskih tinejdžera na Zapadnoj Obali.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • Prva Proleterska 09.07.2014.

    A što ga nije !

  • nocni_kupac 09.07.2014.

    Children of Palestine..... I’m six and seven And up to eleven, Then I’m an adult In an Israeli court My hands tied in the back of my back He comes to me with a punch and a sack. He covers my head with a hood of Zionist stench Though my belly is tough, it will not flinch. The noise is loud and pierces my brain. My pathetic shirt hangs proud with a fresh blood stain. My poor mother is worried sick, I’m sure. She burried my brother before me. She will endure. And my dad too, depression got him in the end With no home, no land, no olive trees to tend. I’m in here for days on end Or is it months or even years, I no longer comprehend. The noise is too loud And I can feel the shroud. He beats me again today Then its another’s turn to play. I’m broken now, but I’ll not confess. I’ll leave my body, let those murdering bastards clean up the mess. A few more thoughts before I go I am human. This you must know. You’d never know it `cause I’m tough as a rocks I throw. I had hoped to grow a mustache so fine. Maybe marry Muna. I’d be hers and she’d be mine Maybe be a father….our children free in Palestine. - Angel Falasteen

  • filozof096 08.07.2014.

    Ništa novo, ovo se događa svaki dan. Svaku ispaljenu raketu brani njihove dome sustav i ne prolazi ni jedna raketa, postoji hrpetina videa na youtubeu kako eksplodira svaka raketa u nebu..

Komentiraj...
Vidi sve komentare