To je to što me zanima!

'Izmjene Zakona o doprinosima uništavaju mikropoduzetnike, koji čine 90 posto svih tvrtki'

Mikropoduzetnici plaćaju doprinose kao da rade puno radno vrijeme u doba pandemije kada je država tražila odgode plaćanja doprinosa, a sada im ti računi dolaze na naplatu i čine veliko opterećenje, upozorava Puljak
Vidi originalni članak

Ovih dana na adrese mikropoduzetnika, direktora trgovačkih društava, stižu rješenja kojima se traži uplata razlike za zdravstvene i mirovinske doprinose za proteklu godinu. Izmjenama Zakona o doprinosima mikropoduzetnici su dužni plaćati pune doprinose kao da rade puno radno vrijeme, iako su možda zaposleni na pola ili dio radnog vremena, upozorila je u Saboru zastupnica Marijana Puljak (Pametno) dodavši kako se radi o velikom opterećenju za mikropoduzetnike, koji čine 90 posto svih tvrtki u Hrvatskoj.

- Plaćaju doprinose kao da rade puno radno vrijeme u doba pandemije kada je država tražila odgode plaćanja doprinosa, a sada im ti računi dolaze na naplatu i čine veliko opterećenje - istaknula je. 

Zato u ime Kluba kojem pripada zajedno s Dalijom Orešković (SSIP) i Ankom Mrak-Taritaš (GLAS) od Vlade traži da ta "porezna rješenja stornira i da se ponaša prema njima kao i prema svim ostalim davanjima u ovoj krizi."

GLAS-ova Anka Mrak-Taritaš poručila je kako poduzetnici "plešu s virusom" na najbolji mogući način. 

- Ali ovo doba otkrilo je i niz stvari koje nisu regulirane na odgovarajući način. Ova država se često prema nekima odnosi kao majka, a prema drugima kao maćeha - istaknula je dodavši da je Zakon o doprinosima svakako trebao biti u setu porezne reforme o kojoj će se raspravljati ovaj tjedan u Saboru.

- Uvijek ćemo se zalagati da vodimo računa o poslodavcima, da ih maksimalno odteretimo jer ako ih rasteretimo, onda će biti više novca za plaće, više za potrošnje i to će se neusporedivo bolje vidjeti na državnom proračunu - poručila je. 
 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • John Doe Jr. 10.11.2020.

    a joj jadan luka rajić, ivica todorić, miroslav kutle, josip gucić, robert ježić, ivan čermak i ostali nam poduzetni pošteni hrvati

Komentiraj...
Vidi sve komentare