To je to što me zanima!

Iznimno nemarno smaknuće: Zatvorenik umirao 43 minute

Novinarka koja je nazočila smaknuću otkrila je kako je liječnik koji mu je davao injekciju 10-ak puta promašio žilu, ali da ta mješavina nikada prije nije testirana
Vidi originalni članak

Osuđeni ubojica i silovatelj Clayton Lockett (38), osuđen na smrt, tijekom svojeg smaknuća umirao je čak 43 minute zbog neispitane mješavine smrtonosne injekcije. 

Nije ga ubila injekcija već - srčani udar

Lockett, koji je na smrt osuđen još 2000. godine, smaknut je 30. travnja 2014. u zatvoru u Oklahomi. Sada su procurili novi detalji o šlampavosti kojom je smaknuće obavljeno, a obdukcija je pokazala da ga nije ubila smrtonosna injekcija već srčani udar koji je dobio uslijed neuspješnog pokušaja izvršenja kazne. 

Prije izvršenja nije imao posljednje riječi, a posljednji obrok je odbio jer nije mogao dobiti određeni odrezak koji je želio. 

Liječnik 10-ak puta promašio žilu

Novinarka koja je nazočila smaknuću otkrila je kako je liječnik koji mu je davao injekciju 10-ak puta promašio žilu u koju je trebao ubrizgati koktel lijekova. Liječnik je navodno bio obilato poprskan Lockettovom krvlju, a slučaj je tada komentirao i predsjednik Barack Obama. 

Toliko se tresao da su mu zapešća bila krvava od remenja

Otkriveno je i kako je Lockett pune 43 minute prije smrti bio pri svijesti te se toliko tresao i otimao da su mu zapešća također bila krvava od kožnog remenja. Kako je otkrio The Atlantic, na njemu su zapravo testirali tada još neiskušani koktel smrtonosnih lijekova. 

Posljednje izvješće o stravičnom smaknuću potaknulo je raspravu o korištenju injekcija za izvršenje smrtnih kazni. Država Oklahoma tijekom mjeseca bi trebala odlučiti hoće li ponovno početi koristiti električnu stolicu. 

Idi na 24sata

Komentari 63

  • milky 16.06.2015.

    i njegove zrtve su patile nije mi ga zao nimalo

  • gilera511 10.06.2015.

    ako je kriv za ovo za šta je osuđen ne žalim ga ni najmanje! njegova žrtva patila je i duže

  • Marly 10.06.2015.

    Ne treba ga žaliti, pa on je silovatelj i ubojica.

Komentiraj...
Vidi sve komentare