To je to što me zanima!

Izrael će oko Božića napasti Iran zbog nuklearnog oružja?

U posljednjih nekoliko tjedana tenzije između Izraela i Irana su sve veće zbog uvjerenosti da Teheran razvija nuklearno oružje. Napad će navodno podržati SAD
Vidi originalni članak

Stručnjaci su u srijedu izvijestili kako sumnjaju da će Izrael u narednih nekoliko mjeseci napasti Iran kako bi zaustavili razvoj njihovog nuklearnog programa. U svom posljednjem izvješću je i UN-ova Međunarodna agencija za atomsku energiju istaknula kako napad ima i svoju vojnu komponentu, javlja AFP

U posljednjih nekoliko tjedana tenzije su sve veće zbog sve veće uvjerenosti da Teheran razvija nuklearno oružje. Napad na Iran bi navodno podržao i SAD, dok Velika Britanija odbacuje mogućnost uključivanja u napad.

- Izrael si ne može priuštiti da sam djeluje protiv Irana. Čak i da nas planiraju napasti nuklearnim oružjem, za spremanje na to bi im trebalo barem sedam mjeseci - kazao je Uzi Eilam, bivši čelnik izraelske Komisije za atomsku energiju. 

Dodaje kako je iranski nuklearni program problem cijelog svijeta, a Izrael si ne može dopustiti da bude u "prvoj liniji" tijekom borbe ukoliko do nje dođe. Nagađa se kako bi napad na Iran mogao biti oko Božića ove godine ili početkom sljedeće godine. 

Idi na 24sata

Komentari 46

  • pidanko29 12.11.2011.

    mene cudi da rusija cuti ,,,, ali mislim ako izrael napadne iran da rusija neco i dalje cutati ,,,,, ce putin da udari o sto sad je dosta zveckanja oruzijem i 3000 bojevih glava vide svetlos dana , daj boze jel i ovako zivimo ko po nekom receptu feudalnog kapitalizma !!!!!

  • melti 11.11.2011.

    pa ja ne mogu vjerovati ova americka go*na u sve se petljaju.. -.-

  • nevidljiv_ca 11.11.2011.

    ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare