To je to što me zanima!

Izrael granatirao UN-ovu školu, 16 mrtvih i čak 200 ozlijeđenih

Među poginulima je sedmero djece. Glasnogovornik Hamasa najavio je osvetu, te da će Izrael platiti visoku cijenu. UN-ove škole u Pojasu Gaze služe kao skloništa
Vidi originalni članak

Najmanje 16 ljudi, uključujući sedmero djece, ubijeno je u izraelskom granatiranju UN-ove škole u Pojasu Gaze. Uz poginule, 200 ljudi je ranjeno, rekao je glasnogovornik ministarstva zdravstva u Gazi Asra al-Kedra.

Svjedoci koji su bili u školi, kojom upravlja UN-ova agencija za pomoć i zapošljavanje (UNRWA), kažu da su tenkovi ispalili četiri granate.  U trenutku napada u školi u Beit Hanounu nalazile su se stotine ljudi. 

- Bili smo u školi, neki u učionicama, a drugi vani na igralištu i odjednom su nas pogodile granate. Pobjegli smo iz kuća jer su nam rekli da se evakuiramo i sklonili se u školu, da bi nas i tamo granatirali - rekla je Sobeja al-Kafarna, žena koja je ranjena u napadu, ali je preživjela. 

Glasnogovornik Hamasa Favzi Barum ocijenio je taj događaj strašnim pokoljem i velikim ratnim zločinom te je pozvao na osvetu rekavši da će Izrael platiti vrlo visoku cijenu.

Kako prenosi BBC, ovo je već četvrti put da je tijekom izraelske ofenzive protiv militanata Hamasa pogođen neki od UN-ovih objekata.

U posljednjih 16 dana u sukobima je, prema službenim brojkama, ubijeno više od 725 Palestinaca i 30 Izraelaca.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • Hrvoje Hrvatinić 25.07.2014.

    Da mučenici Gaze zauvijek počivali u ime Boga milostivoga.

  • Prva Proleterska 25.07.2014.

    Govnat nosata !

  • clever 25.07.2014.

    Drzava koja svoju reputaciju gradi na protjerivanju domicijelnih stanovnika.Drzava koja svoju demokraciju pokazuje na ubijanju djece,zena i staraca,drzava koja u vrijeme racunara pravi koncetracione logore ne zasluzuje da egzistira. Izrael lijeci svoju psihicku retardiranost na izivljavanju nad neduznim i na taj nacin se ispunjava srecom nad prijasnjim zlocinima koji su radjeni njima a kao zrtva se koristi sasvim nevinu osoba i na taj nacin pokazuje svoje pravo lice .Podsjeca me na nekog psihomanijaka ili ti serijskog ubojicu na kojem su roditilji radili strasne stvari i sad je ta osoba uvijek u nekoj potrebi da se nekome sveti i uziva u njegovim patnjama.... Znaci ovoj osobi je potrebna dusevna bolnica a ne sopstvena kuca. Ista stvar vam je i sa Izraelom i zidovima.. Oprostite ali oni nisu normalan narod...

Komentiraj...
Vidi sve komentare