To je to što me zanima!

Izrael napao ciljeve Hamasa uoči dogovorenog primirja

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu naglasio je da će se rat u Pojasu Gaze tada nastaviti sve dok njegova vlada ne postigne sve svoje ciljeve
Vidi originalni članak

Izraelska vojska napala je ciljeve islamističkog Hamasa u Pojasu Gaze neposredno prije stupanja na snagu dogovorenog prekida vatre, objavila je vojska u srijedu.  

Vojnici su ujutro uništili tunel iz kojeg je izašao terorist Hamasa i pucao na vojnike, izvijestile su Izraelske obrambene snage (IDF) na Telegramu.

DOGOVORENO PRIMIRJE VIDEO Hamas mu je oteo sedam članova obitelji: 'Primirje je, ali nisu mi rekli oko moje obitelji...'

Vojska je također naišla na teroriste i oružje u zgradi koju je koristio Hamas. Teroristi su ubijeni, a zgrada je uništena, dodala je vojska.

U srijedu rano ujutro izraelska vlada i Hamas postigli su dogovor o četverodnevnom prekidu vatre i oslobađanju desetaka talaca u zamjenu za oslobađanje palestinskih zatvorenika u izraelskim zatvorima.

Točan početak prekida vatre treba biti objavljen u roku od 24 sata, navodi Katar, koji je posredovao u dogovoru.

PRVO PRIMIRJE Biden pozdravio sporazum Izraela i Hamasa: 'Neću stati dok svi ne budu oslobođeni'

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu naglasio je da će se rat u Pojasu Gaze tada nastaviti sve dok njegova vlada ne postigne sve svoje ciljeve. To uključuje eliminaciju Hamasa, povratak svih talaca i nestalih osoba kao i jamstvo da Gaza više ne predstavlja prijetnju Izraelu.

Egipatski predsjednik Abdel-Fatah al-Sisi rekao je u Kairu da će njegova zemlja nastaviti raditi na trajnom miru nakon što je objavljen sporazum postignut posredovanjem.

STIŽE HUMANITARNA POMOĆ Hamas potvrdio sporazum s Izraelom o puštanju talaca

- Izražavam uspjeh egipatsko-katarsko-američkog posredovanja u postizanju sporazuma o provedbi humanitarnog primirja u Pojasu Gaze i razmjeni ljudi koje drže obje strane- rekao je na platformi X.

Obećao je nastavak egipatskih napora za postizanje trajnih rješenja za palestinsko-izraelski sukob "kako bi se postigla pravda, uspostavio mir i zajamčila legitimna prava palestinskog naroda".

 

 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • lolita 29 22.11.2023.

    Benjaminu se opasno tresla fotelja pa izrezirao ovo sve da ostane na vlasti. kako drugacije objasniti sve ovo? hamas je u zadnjih 20 tak godina napao izrael nebrojeno puta i sve ukupno je stradalo 67 civila i sad odjednom hamasovci terminatori u jednom danu pobili 1000 civila

  • Kontra fašizma 22.11.2023.

    Očekivano. Borbe će se nastaviti do proglašenja primirja ili prekida neprijateljstva.

Komentiraj...
Vidi sve komentare