To je to što me zanima!

Izraelski vojnici otvorili vatru, ubijeno je šest Palestinaca

U novom sukobu na granici Gaze i Izraela, izraelski vojnici otvorili su vatru na okupljene prosvjednike. U pucnjavi je poginulo šest Palestinaca, javljaju vojni izvori
Vidi originalni članak

Izraelski vojnici su u pucnjavi tijekom prosvjeda i sukoba na granici između Gaze i Izraela ubili šest Palestinaca, objavilo je ministarstvo zdravstva u Gazi, palestinskoj enklavi kojom vlada islamistički pokret Hamas.

Izraelska vojska je rekla da se oko 14.000 Palestinaca okupilo oko granice gdje su palili gume, bacali kamenje, eksplozive i ručne bombe. 

ESKALACIJA SUKOBA EU kaže da su Gaza i Izrael opasno blizu novog sukoba

Izraelski vojnici su ubili nekoliko Palestinaca koji su pokušali prijeći ogradu koja dijeli Gazu od Izraela, rekli su vojni izvori.

Izraelska 'vojska je reagirala interventnim sredstvima odvraćanja i otvaranjem vatre, što je u skladu sa standardnim operativnim procedurama', rekli su vojni izvori. 

NEMA PODATAKA O ŽRTVAMA Izrael izveo niz zračnih napada na 25 pozicija Hamasa u Gazi

Oko 60 Palestinaca je ozlijeđeno duž granice, među kojima je bilo i 10 maloljetnika, rekao je Ašraf al-Kedra, glasnogovornik ministarstva zdravstva u Gazi.

Palestinci povremeno prosvjeduju na graničnom području Gaze još od ožujka. 

Demonstracijama, koje često podrazumijevaju bacanje kamenja kao i druge nasilne aktivnosti, nastoje izvršiti pritisak na Izrael da ukine desetljeće dugu blokadu tog teritorija.  

TRAGEDIJA Eksplodirala je zgrada u Gazi, poginula su dva Palestinca

U sukobima s izraelskom vojskom poginulo je 204 Palestinaca, navodi ministarstvo zdravstva u Gazi. 

Međunarodne skupine za ljudska prava i Ujedinjeni narodi kritiziraju kao neprimjereno izraelsko otvaranje vatre na prosvjednike. Izrael s druge strane kaže da brani granicu od pokušaja palestinskih napada. 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Ivan111_1 13.10.2018.

    Cinjenica je da Izrael okupira Palestinsku zemlju i terorizira sve sto nije zidovsko. Rezolucija UN-a jasno govori o okupiranim teritorijama a Izrael i dalje gradi nastambe na Palestinskoj zemlji...a kada palestinac baca kamen na vojnika onda je to terorizam!! Pitam se sto bi radio gospodin Zapadnjak i drugi koji komentiraju da je to obrana izraelaca, sto bi vi radili da vam neko okupira zemlju? ja se s vama ne slazem, trebate cuti i drugu (palestinsku) stranu.

  • 13.10.2018.

    70 godina okupacije zemlje, 70 godina sustavnog ubijanja muslimana i pojedini se pitaju: Pa zašto se bune? 70 godina Palestinci žive u aparthejdu i tretiraju ih kao životinje. Izrael odlučuje koliko će vode, hrane i lijekova dobiti. Izrael blokira dopremanje humanitarne pomoći. Izrael nakon terorističkih napada neselektivno cilja civilne ciljeve da se osveti. A nitko se ne pita, pa kako to da Palestinci pribjegavaju terorizmu? Hm, zamislite da živite u svojoj zemlji, generacijama preko 1.500 godina. i onda netko donese odluku da to više nije vaša zemlja. Da ju morate dijeliti sa nekime. I vi primite u svoju zemlju te neke, a kad ono ti neki već 70 godina ubijaju, protjeruju, siluju vaše ljude, uništavaju vašu imovinu i tjeraju vas da živite u konc logorima. Taj netko ima sve vrste naoružanja (između ostalog u nuklearno), a vi se nemate čime braniti. Ostaje vam samo vjera, obitelj i vlastiti život. koji nije vaš, ili je vaš, ne znam, jer ste rob u vlastitoj zemlji. I kad se pobunite na nepravdu, dobijete metak, a samo ste bacili kamen.

  • Barak 13.10.2018.

    pravo na samo obranu od terorista .

Komentiraj...
Vidi sve komentare