To je to što me zanima!

Izručenje Josipa Perkovića: Vrhovni sud zasad bez odluke

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Odvjetnik Ante Nobilo i DORH uložili su žalbu jer smatraju da je nastupila zastara. Prihvati li Vrhovni sud njihove žalbe procedura na Županijskom sudu kreće iznova
Vidi originalni članak

Vrhovni sud još nije objavio odluku o žalbama na rješenje zagrebačkog Županijskog suda o izručenju Josipa Perkovića Njemačkoj po europskom uhidbenom nalogu.

Podsjećamo, sud je zasjedao još u petak, a odluku je trebalo napisati i obrazložiti. Prije nego što se dostavi nižem sudu mora proći i evidenciju sudske prakse Vrhovnog suda, no to u ponedjeljak nije dovršeno. U slučaju ukidanja odluke procedura na Županijskom sudu kreće ispočetka.

Perkovićev odvjetnik Ante Nobilo tvrdi da je Izvanraspravno vijeće zbog zastare moralo odbiti izručenje te da je sudac Ivan Turudić pogriješio kada je odlučio da neće ispitati tzv. dvostruku kažnjivost.

DORH je također podnio žalbu na odluku jer smatra da je sud povrijedio zakon i pogrešno utvrdio činjenično stanje.

Nobilo optužio Reding da se miješa u sudski postupak

Inače, odvjetnik Nobilo je još u prošli petak poslao pismo povjerenici Viviane Reding u kojoj ju je optužio da se miješa u sudski postupak njegova klijenta i da narušava njegova ljudska prava.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • user_150778 21.01.2014.

    gospon Nobilo udbašu Perkoviću su narušena ljudska prava ašta je i kome bilo narušeno kad je likvidirao ljude po evropi kao pajceke dali je to normalno i njima su obeščašćena i oduzeta ljudska prava

  • Kopular 21.01.2014.

    E, da je branitelj, već bi odavno bio izručen i gulio zatvor.

  • Sanja50 21.01.2014.

    nobilo radi šta mu perković veli.glavno da dobro zarađuje,a šta je istina to nije bitno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare