To je to što me zanima!

Izvanredno stanje: Veliki požar u SAD-u zahvatio je i Yosemite

Glasnogovornica Nacionalnog parka Yosemite Kari Cobb istaknula je kako su upozorili sve turiste koji kampiraju ondje da napuste to područje zbog sigurnosti
Vidi originalni članak

Veliki šumski požar koji već tjedan dana gori u Kaliforniji pokraj Nacionalnog parka Yosemite zahvatio je i područje unutar Nacionalnog parka, izvijestili su u subotu američki mediji. Guverner Kalifornije, Jerry Brown, proglasio je izvanredno stanje, piše ABC.

Glasnogovornica Nacionalnog parka Yosemite Kari Cobb istaknula je kako su upozorili sve turiste koji kampiraju ondje da napuste to područje zbog sigurnosti. 

- Za sada nije ugroženo područje Yosemitea koje posjećuju turisti, ali moramo upozoriti sve naše posjetitelje. Vatrogasci rade sve što je u njihovoj moći da požar što prije ugase - rekla je Cobb. 

S vatrom se bori više od 2000 vatrogasaca, a samo je dva posto požara pod kontrolom. Na zapadu SAD-a trenutačno gori oko 50 požara, a tamošnje vlasti su istaknule kako je ugroženo oko 4500 kuća.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Sir Crocodile 24.08.2013.

    strava i užas

  • arcanius 24.08.2013.

    bombardirati eksplozivom bez šrapnela.... eksplozija posiše sav kisik i vatra se automatski gasi.... jedino postoji opasnost širenja požara ako gore borovi.... ta đubrad sa zapaljenjim češerima su u stanju vrlo brzo proširiti i najmanji požar....

  • Timmy2 24.08.2013.

    Uvijek će biti onih koji neće poslušati upozorenje,tako to biva.!

Komentiraj...
Vidi sve komentare