To je to što me zanima!

Rusko izvješće o našoj mesnoj industriji: U pogonima insekti!

Rusi su obišli najveće prehrambene kompanije u Hrvatskoj da bi se upoznali sa stanjem u tvrtkama čije proizvode žele izvoziti. Sastavili su šokantno izvješće
Vidi originalni članak

Žig se na svinjske polovice stavlja prije dobivanja rezultata trihineloskopije, a na klanje se dovoze svinje s nečitljivim identifikacijskim brojevima. Nema kompetentne kontrole ispunjavanja općih sanitarnih uvjeta od strane osoblja poduzeća, na pokretnoj vrpci nema odvojka preko kojeg bi se s osnovne vrpce uklonio trup ukoliko se sumnja na bolest, pogonima se može nesmetano pristupiti s ulice, u pogonu pasterizacije mlijeka uočeni su insekti, samo je dio izvješća koje je sastavila u travnju Ruska federalna služba za veterinarski i fitosanitarni nadzor nakon posjeta najvećim prehrambenim kompanijama u Hrvatskoj, objavio je Novi list. 

Rusi su kompanije, njih 11, obišli kako bi se upoznali sa stanjem u tvrtkama čije proizvode žele izvoziti u Rusiju. 

Novi list je za komentar ovog izvješća tražio naše Ministarstvo poljoprivrede gdje su im odgovorili kako su ruska pravila drugačija od hrvatskih i europskih općenito, pa je zato došlo do "nepodudarnosti". 

>>> Više pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 171

  • JokePino 24.06.2012.

    Bitno je bilo uništiti naše stočarstvo, poljoprivredu i bilo kakvu prehrambenu industriju bez koje nema niti turizma. Da bi se za malo mita uvozilo smeće. I Hrvatskoj nije bitan izvoz, jer smo nekonkurentni. Bitno je smanjiti uvoz i ti uvoz smeća. Nekada su samo Česi, Slovaci i Poljaci dolazili kod nas sa svojom hranom. Sada svi dolaze na more sa svojom hranom, Pa kupuju je u raznim prodajnim centrima. I sav prihod od turizma pokriva to smeće od uvoza. Pa mi smo kolinija. Još malo pa gubavaca.

  • vecika 23.06.2012.

    Prođe me jeza! To je sve što trenutno mogu reći :/

  • sara100 22.06.2012.

    Ajme ovo je grozno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare