To je to što me zanima!

J. Kosor: Ne moram ja niti jesti, mogu samo piti vodu

Premijerka je rekla kako je prozivaju da jede i pije u klimatiziranom prostoru, a da što se nje tiče ona može sastančiti na livadi na plus 50 i bez hrane...
Vidi originalni članak

Nakon radnog ručka s poslodavcima u zagrebačkom hotelu Antunović premijerka Jadranka Kosor ponovno je pozvala sindikate da se vrate za pregovarački stol.
- Bolje je da na razgovore dođu prije, nego kasnije. Vjerujem da će biti zadovoljni amandmanima koje je Vlada pripremila na izmjene Zakona o radu - kazala je Kosor. Zasmetale su je prozivke u javnosti jer se odazvala na radni ručak s poslodavcima.
- Prozivaju nas da u klimatiziranom prostoru jedemo i pijemo. Što se mene tiče, ne moram ni jesti ni piti. Mogu samo piti - vodu. Nemam ništa protiv da idući sastanak organiziramo na livadi, na plus 50 stupnjeva celzijevih, ali Vlada mora razgovarati sa socijalnim partnerima - kazala je Kosor.

'DANAS PRIČAMO O BOŽIĆNICI, A SUTRA ĆEMO O PLAĆAMA'
- Trenutno sa sindikatima razgovaramo o božićnici, regresu i daru za djecu, ali možda ćemo zbog poteškoća sutra morati razgovarati i o plaćama, upozorila je premijerka Kosor.
- Nema čarobnog štapića osim 24 sata oranja i kopanja po mjerama iz gospodarskog oporavka. Nikakva promjena na političkoj sceni ili u vrhu Vlade ne može tu ništa promijeniti - kaže.


'BOJIM SE DA KONSENZUS NIJE MOGUĆ ZBOG STRAHA'
Prije samog ručka Kosor je odgovarala na pitanja poduzetnika koje je, između ostalog, zanimalo hoće li se s čelnikom oporbe Zoranom Milanovićem dogovoriti oko ključnih pitanja vezanih za gospodarstvo, kao što je to bio slučaj s izmjenama Ustava. Kosor je kazala da je i dalje na snazi njezin poziv političkim snagama u zemlji da se dogovore oko ključnih pitanja gospodarskog oporavka, izmjena Zakona o radu i ostalih važnih pitanja.
- Bojim se da konsenzus nije moguć i to zbog straha. Neki imaju strah da će izgubiti na popularnosti ako podupru neku bolnu i tešku odluku - kazala je Kosor. Smatra da takav stav nije dugoročno dobar za Hrvatsku. Napominje i da nije dobro da, dok Vlada pokušava prilagoditi odluke teškoj situaciju, drugi šalju poruke 'kad mi dođemo na vlast sve ćemo to vratiti'. Kosor je još jednom pozvala na štednju proračunskog novca ističući da je svaka lipa poreznih obveznika velika kao planina. Govorila je i o smanjenju dugovanja javnih tvrtki, posebice HEP-a, za koji je uvjerena da će ovog mjeseca dugovanja od 190 milijuna kuna svesti na nulu.
- To se može kada se uspješno obrezuju različiti pipci - rekla je.

KUŠTRAK: KOSOR POVLAČI POTEZE ZA BUDUĆNOST
Ispred Hrvatske udruge poslodavaca Damir Kuštrak je izjavio da je Hrvatska na prekretnici te da je u zemlji pesimizam postao stil življenja. Ističe kako uz taj stav nema napretka. Obrušio se i na sindikalni referendum vezan uz izmjene Zakona o radu.
- Sindikalni referendum nema nikakve veze s radničkim pravima, potpisuju ga oni na koje se Zakon o radu i kolektivni ugovori ne odnose - kazao je Kuštrak. No, imao je samo pohvale za premijerku. Kazao je da ona povlači poteze koji u sebi nose odgovornost za budućnost i ustvrdio da za razliku od prošlosti, budućnost možemo promijeniti.

ZA RUČAK JELI ZAGORSKE ŠTRUKLE
Na ručku se služila goveđa juha s domaćim rezancima, a potom su na red došli domaći zagorski štrukli. Za glavno jelo serviran je pileći file u umaku od šampinjona uz koji je poslužena sezonska salata, a za desert je poslužena voćna štangica od jagoda.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • aurora73 15.06.2010.

    A da počneš orat i kopat po svojim mafijašima ups oprostite \"gospodarstvenicima\" ??? Najlakše je uzimat radnoj klasi iz usta!

  • Pipoo 15.06.2010.

    evo ja sebi skuho hrenovke.. nemam klimu al imam ventilator :)

  • apocalypsedude 15.06.2010.

    e, kada meni pukne film.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare