To je to što me zanima!

'Ja sam mrtav i iscrpljen, a oni su navikli da nam pljuju u lice!'

U jednom od najemotivnijih obraćanja na današnjem prosvjedu nastavnika, desecima tisuća okupljenih obratio se nastavnik povijesti iz Osnovne škole Tin Ujević u Krivodolu kraj Imotskog
Vidi originalni članak

Nastavnik Luka Žužul mikrofon je preuzeo oko 13h na današnjem velikom prosvjedu i okupljenoj gomili rekao: 'Ajmo biti pametniji od njih, bolji od njih, dajte im jedan sarkastični pljesak, neka nas čuju.'

- Dok stojim pred vama, emocije su mi pomiješane. Osjećam i ponos i stid. Stid jer su me oni najgori u društvu natjerali da se dignem u 4 ujutro i dolazim 400 kilometara i javno se izložim ovdje umjesto da sam u svojem razredu. Nakon samo 13 godina staža ja sam mrtav, iscrpljen. To nije zbog mojih učenika. Ja samo zbog njih provodim stotine reformi, rekao je Žužul. 

UŽIVO: DOSTA! DOSTA! DOSTA! 'Vi ste, premijeru, odgovorni za štrajk. Nema tu teorija zavjere'

- Škola je živo tkivo, živi organizam i činimo ga svi, od čistačice do ravnatelja... Vi koji radite znate da u ovom poslu titule malo znače. Moja plaća određuje se koeficijentom kojim mi u lice poručuju: Ti nisi jednako vrijedan. A zašto to rade? 

- Zato što mogu, jer smo najobrazovaniji, najpristojniji, najšutljiviji. Jer su navikli da nam mogu pljunuti u lice, a mi ćemo to samo obrisati. No, dosta je!

NASTAVAK SUTRA Nakon sedam sati i dalje bez dogovora, štrajk ide dalje!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Teško je preživjeti nemir koji proizlazi iz činjenice da se osjećamo kao drugorazredni građani, koji radimo drugorazredan posao, a drugorazredan sam zbog toga što sam učitelj, što me svaka budala može pljuvati i zvati me uhljebom, zaključio je nastavnik povijesti svoj govor. 

Idi na 24sata

Komentari 164

  • nec.1996 26.11.2019.

    ti si buntovnik razmazen ne odgojen i ne kulutran ,nazvati premjera psom i sam sebe da grize ,pokazali ste svoj karakter ,i okitili zagreb sa zastavama,,umoran si sto na dan dva sata imas predavanja stidi se balonjo,,

  • jo2hn8ny 26.11.2019.

    Zanimljivo je da su u Imotskome i Imotskoj krajni vrijedni ljudi i svi rade pošteno, a ovaj lik je nekakvi izrod po pitanju rada.

  • ljubica ljubičica_1 26.11.2019.

    Ovaj me je profesor oduševija sa govorom i onaj iz Rijeke veroučitelj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare