To je to što me zanima!

'Ja sam prvi srpski turist ove godine na Primorju'

Predsjednik Josipović i Tadić su zaključili kako bi nagodba bila najbolje rješenje tužbi za genocid. Komentirali i predrasude o posjeti Hrvata Srbiji
Vidi originalni članak

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović i srbijanski predsjednik Boris Tadić složili su se kako je njihov sastanak u srijedu bio konstruktivan. Obje zemlje, kazali su, žele riješiti međusobne probleme kako bi obje zemlje što prije ušle u EU. Ukoliko uđe samo jedna od zemalja, to neće biti dobro za onu koja ne uđe, zaključili su. Tadić je rekao kako se protivi podjeli BiH te da se njihov integritet ne smije dovesti u pitanje. Predsjednici se slažu kako o svojoj sudbini mora odlučiti sama BiH te da su oni tu da im pomognu. Srbijanski predsjednik je dodao i kako ne odustaje od sudskih procesa protiv svih ratnih zločinaca, jer žele doći do rješenja koje je dobro za Hrvatsku i za Srbiju. Josipović je naglasio kako bi bilo dobro da se nađe mogućnost za rješavanje tih problema izvan sudske nagodbe, ali se o tome mora još puno razgovarati.

TADIĆ: JA SAM PRVI SIMBOLIČKI SRPSKI TURIST
Predsjednici su komentirali i predrasude o posjeti Hrvata Srbiji i obrnuto. Tadić je tako rekao kako je on prvi srpski turist ove godine u drugoj najljepšoj turističkoj destinaciji u Hrvatskoj. Naglasio je kako on nema dileme da su srpski turisti u hrvatskoj dobrodošli. Dodao je i kako postoje mnoge predrasude koje se još trebaju razbiti. Rekao je i kako on nema nikakvu tajnu politiku što svjedoči i njegov nedavni sastanak s premijerkom Kosor. Pozvao je sve Hrvate da dođu u Srbiju. Sastanak su završili šalom. Kazali su kako je  jedina stvar oko koje se nisu mogli dogovoriti je tko će pobijediti u Davis Cupu.

PREDSJEDNICI RUČALI RIBLJE DELICIJE
Zrakoplov srbijanskog predsjednika sletio je u krčku zračnu luku, oko 10 sati. Dočekao ga je Josipović. Tadić i Josipović su s Krka brodom Hrvatske ratne mornarice u Opatiju uplovili oko 12.30 sati. Prošetali su se najvećim opatijskim parkom, Anđelina, a nakon toga su produžili u restoran 'Bevanda' gdje su ručali, te nastavili raspravu uz ukusna jela. Predsjednik Josipović i njegov gost ručali su namaz od skuša, carpaccio od kovača, salatu od hobotnice te riblju juhu i file od zubaca.

'TUŽBE ZA GENOCID SE MOGU RIJEŠITI NAGODBOM'
Predsjednici su najavili mogućnost rješavanja obostranih tužbi za genocid izvansudskom nagodbom. Tadić je rekao da taj dogovor ne bi značio da obje zemlje odustanu od udskih procesa protiv onih koji su počinili zločine. Josipović je kazao kako, nađe li se mogućnost izvansudske nagodbe o pitanjima koja su predmet tužbi, te tužbe doista ne bi imale smisla.

Idi na 24sata

Komentari 56

  • alba 24.03.2010.

    Nadam se i posljednji.

  • karadjordje II 24.03.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • alba 24.03.2010.

    cucica marica nije kost nego drača.

Komentiraj...
Vidi sve komentare