To je to što me zanima!

'Ja sam zubar koji nikad nije čuo zubarsku bušilicu'

Mladen Kraljević (38) sluh je izgubio kao beba sa 6 mjeseci. Stomatolog pacijentima nakon složenih zahvata šalje SMS-ove da vidi kako se osjećaju
Vidi originalni članak

Ne mogu čuti ako pacijenti vrište od bola, kaže Mladen Kraljević (38), zagrebački zubar koji je sluh izgubio kao 6-mjesečna beba, pa dodaje: - Ali to nije nikakav problem, dogovorio sam se s njima da u takvim situacijama dignu ruku. Ali ni ne moraju mi reći, jasno vidim bol na njihovim licima.
Unatoč hendikepu Mladen Kraljević je vrhunski stomatolog, specijalist dentalne patologije i endodoncije. Pacijentima nakon složenijih zahvata šalje SMS-ove da provjeri kako se osjećaju.
- Želim biti siguran da nema komplikacija i da su dobro - objašnjava Kraljević. Teškoće u komunikaciji imao je samo tijekom studija.
- Teško je bilo studirati, osobito na vježbama jer su profesori nosili maske na licu pa im nisam mogao čitati s usana - rekao je Kraljević, koji od 2000. radi u zagrebačkoj klinici u Perkovčevoj. Pacijenti s kojima smo razgovarali samo ga hvale.
- Malo sam se iznenadio došavši prvi put k dr. Kraljeviću. Mislio sam: 'Jao meni ako me zaboli, a neću mu moći reći’. No nelagoda je nestala čim se uhvatio posla. Vadio mi je živac i ništa nisam osjetio. Zaista ima ruku i dara za ovaj posao - rekao je pacijent Zdenko M. (53).

Idi na 24sata

Komentari 12

  • merditaa 14.11.2017.

    Samo dobra iskustva imam sa doktorom, sa njime se može komunicirati,sve pohvale da bar ima više takvih doktora koji znaju svoj posao i žele raditi..

  • gogz08 09.06.2016.

    Dr. Mladen se na prvu učinio jako simpatično (njegova gluhoća mi je pobudila simpatiju --WRONG). Došao sam k njemu u polikliniku u perkovčevu na čišćenje kanala. Sve je riješio uredno no onda me zahalto na hodniku i nagovorio da zub dođem završiti kod njega u Dankovečku, kao tamo će mi biti jeftinije... Tako sam i napravio... No, problemi su krenuli kad je krenuo raditi 6. Trebalo je srediti sva 3 kanala, on je sredio samo 1, dolazio sam mu da to popravi no on je govorio da će proći i onda otišao na godišnji i uputio me svom stomatologu koji je dovršio ono što je on trebao... a uredno je naplatio. Još mi se učinilo zbrzano jer kad sam se ja počeo znojiti od bolova dok je radio taj kanal, naglo je odlučio zatvoriti taj zub. Danas sam bio u kbc Dubrava jer moram napraviti apikotomiju (kirurški zahvat odsteranjivanja vrha korjena) na 1. koju je on čistio s početka priče. Preduboko je otišao s bušenjem i sad se jedninca pali u vrhu korijena. Supruzi je isto napravio ogromni nered pri čišćenju kamenca... Skinuo joj je caklinu i povuklo se meso.... Isto ogromni bolovi. Čak je neko vrijeme sms-om inzistirao da dođem riješiti i 4. jer ima karijes.... Za taj karjes mi je vlastiti stomatolog rekao da je to pigment i da nema potrebe raditi ga... Eto, ljudi ne nasjedajte ako vas zahalta u perkovčevoj, čovjek nema nikakvih etičkih načela, loše radi, izvlači se iz svojih nereda koje napravi, nema osoblje dakle sve radi sam na crno. Otežana komunikacija je najmanji problem kod njega...

  • softy_1 05.06.2013.

    Također, kad mu se da do znanja da boli, on samo govori "boli, boli, boli", i nastavlja dalje raditi što god zbog čega boli.

Komentiraj...
Vidi sve komentare