To je to što me zanima!

"Jadran nije Vladin privatni vrt, građani trebaju odlučiti"

Predstavnik Kluba nezavisnih vijećnika s Jadrana Vjeran Piršić pozvao je Vladu da raspiše referendum o istraživanju i eksploataciji Jadrana prije sljedećih izbora...
Vidi originalni članak

Nakon što je premijer Zoran Milanović u utorak kazao kako bi o eksploataciji Jadrana trebali odlučivati građani predstavnik Kluba nezavisnih vijećnika s Jadrana Vjeran Piršić pozvao je Vladu da raspiše referendum o istraživanju i eksploataciji Jadrana prije sljedećih parlamentarnih izbora, piše HRT.

- Vlada nema pravo parcelizirati Jadran kao privatni vrt, a i bez mogućih havarija na naftnim platformama veliku će štetu pretrpjeti ribarstvo i turizam - kaže Piršić koji traži referendum u svih sedam jadranskih županija. 

Piršić Milanovićevu izjavu vidi kao prvo 'svjetlo na kraju tunela' nakon pritiska brojnih nezadovoljnih građana, ali i estradnih zvijezda. Dodaje i kako u Vladi postoji neslaganje oko projekta.

- Jedan ministar je rekao da je staviti naftnu platformu pored Mljeta ili Kornata na rubu pameti - tvrdi Piršić. 

Idi na 24sata

Komentari 27

  • patagonija1 06.03.2015.

    Ma čovjeće nije ni tvoj vrt. Tih bušotina ima na talijanskoj strani skoro 2000 pa turisti opet dolaz k nama. Neznam zbog ćega nebi imali jeftinije gorivo.

  • dahhmal 05.03.2015.

    Imas prav

  • 05.03.2015.

    Ribarstvo nam je ionako na koljenima. Ono što su prelovili i počupali iz mora naši pretci , dovršava EU sa svojim dodatnim restrikcijama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare