To je to što me zanima!

"Jadranka Kosor je inicirala postupak protiv Ive Sanadera"

AKCIJA JUDA Kosor je imala kontakte sa svjedocima te ih slala tadašnjem državnom odvjetniku Mladenu Bajiću, tvrdi Sloković, odvjetnica bivšeg premijera
Vidi originalni članak

Vrhovni sud u četvrtak je odlučio ukinuti nepravomoćnu presudu Ivi Sanaderu i pustiti ga na slobodu uz jamčevinu od 12,4 milijuna kuna. U emisiji Otvoreno gostovala je odvjetnica bivšeg premijera Jadranka Sloković koja kaže da još nisu dobili odluku s obrazloženjem razloga ukidanja presude, no zna se da je ona ukinuta zbog bitnih povreda kaznenog postupka i teških povreda prava na pravično suđenje. 

Sloković tvrdi da je cijeli proces posljedica političkog neslaganja Ive Sanadera i Jadranke Kosor koju je optužila da je inicirala postupak protiv bivšeg šefa. 

- Ona se u jednom trenutku osjetila ugroženom od mogućnosti njegovog vraćanja na političku scenu i inicirala ovaj postupak - rekla je Sloković.  

- Kosor je, prema dokumentu Ravnateljstva policije akcija Juda imala kontakte sa svjedocima te ih slala tadašnjem državnom odvjetniku Mladenu Bajiću - što je opasna sprega medija, DORH-a i najviše izvršne vlasti - dodala je odvjetnica. Sloković smatra da se kroz medije i rad DORH-a sustavno tijekom pet godina pokušavala gurati teza o korumpiranosti sustava i Sanadera.

- Kazneni postupak se sveo na naklapanja nekoliko ljudi, bez materijalnih dokaza - istaknula je Sloković.

U emisiju se uključila i prozvana Jadranka Kosor koja je takve optužbe nazvala 'bezobrazlukom, tragikomedijom i tezom na staklenim nogama'. Rekla je da nije usmjeravala svjedoke i da su neki bili u unutarstranačkoj borbi protiv nje. 

U emisiji je gostovao i glavni odvjetnik HDZ-a Vladimir Terešak koji smatra da je sve 'montirani politički proces' i da će ova presuda donijeti HDZ-u nekoliko posto više glasova.

Idi na 24sata

Komentari 229

  • bkladarb 03.10.2015.

    Ovi odvjetnici su najveće zlo koje se dogodilo ljudskom rodu..dokazano na milijune slučajeva i kada vidim ovu spodobu sa "zgužvanom kožom" dođe mi da povratim

  • zagi 24 03.10.2015.

    Ma ova situacija je samo ogledalo tuge našeg pravosuđa. A jel neko slučajno pouzdano zna zašto je ćaća onako zbrisao sa vlasti i bježao iz zemlje ko sitni kriminalac? To je pitanje svih pitanja, a niko da ga spomene

  • prcoje 03.10.2015.

    nije mi draga faca od ove mufe

Komentiraj...
Vidi sve komentare