To je to što me zanima!

Jadranka Kosor odlazi u Libiju na Gadafijev poziv

Premijerka će se sastati s direktorima libijskih podružnica hrvatskih tvrtki. Nakon toga će sudjelovati na 41. obljetnici Libijske revolucije
Vidi originalni članak

Premijerka Jadranka Kosor u srijedu putuje u Libiju. U Tripoliju će sudjelovati na 41. obljetnici Libijske revolucije na koju ju je pozvao libijski vođa pukovnik Moamar Gadafi (68). Kosor će se prvo sastati s direktorima libijskih podružnica hrvatskih tvrtki. Nakon toga će biti na prijemu dobrodošlice koju priređuje Gadafi, a nakon toga na proslavi obljetnice. Naime 1. rujna 1969. godine je Gadafi, koji je tada bio satnik i imao 27 godina, okupio nekoliko vojnih časnika i dok je, kralj Idris bio na liječenju u inozemstvu, organizirao puč. Mala skupina je zauzela sjedište libijske vojske i radijsku postaju sa samo 48 metaka. Kraljev nećak se proglasio kraljem, ali su ga svrgnuli i stavili u kućni pritvor. Revolucionari su ukinuli monarhiju i proglasili Libijsku Arapsku Republiku, a Gadafi je postao vođa.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Svetac_1 01.09.2010.

    Evo po uzoru na Gadafija bi trebalo sada nešto napraviti i kod nas kad mu je Jaca u posjetu, ali Milanović sigurno još spava, možda neki drugi put, ima vremena.

  • Igraine7 01.09.2010.

    Pa čitam danas da je imao puno zgodnih žena tamo, a što će mu Jaca?!

  • amex 01.09.2010.

    Daj Gadafi, ako boga znaš, daj ju zatvori u nekakav harem u pustinji....

Komentiraj...
Vidi sve komentare