To je to što me zanima!

Jadranka Kosor: Pomoći ću ako majka to zatraži

VRIJEME JE NEPRIJATELJ: Majka ne zna što se događa s druge strane rešetki, a njen sinčić (1) svaki dan sve više pati za maminim zagrljajem
Vidi originalni članak

Dječak se budi svakih sat vremena po noći. Najviše plače ujutro i pred spavanje jer je navikao spavati s majkom kraj sebe, kaže Riječanka koja skrbi o sinu (1) prijateljice V.S. (28). Majka služi osmomjesečnu kaznu zatvora zbog posredovanja u preprodaji marihuane. Predsjednik Stjepan Mesić poručio joj je da što prije zatraži pomilovanje. No,njezin odvjetnik Saša Jelušić to još nije napravio. Čeka da mu majka, koja u zatvoru ima pravo na jedan poziv na tjedan, naloži da moli pomilovanje. Pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić tražila je od riječkog Centra za socijalnu skrb da je izvijesti o stanju djeteta.
- O pomilovanju treba odlučiti što prije. Svaka odvojenost djeteta od majke nije dobra, a pogotovo ne za ovako malo dijete. Preporučili smo Centru da omoguće što češći kontakt sina i majke - rekla je Jelavić.
Odvajanje bebe od majke lošim smatra i ministrica obitelji Jadranka Kosor. Ona ističe kako se kao potpredsjednica Vlade ne smije miješati u sudsku vlast, ali se nada i vjeruje da će predsjednik Mesić pomilovati majku.
- Ako majka zatraži, mi ćemo napisati pismo preporuke za pomilovanje - kaže Kosor.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • pppan 02.07.2009.

    Žao mi je ovog djeteta što to sve proživljava,a majke mi je puno manje žao jer kad je švercala marihuanu i radila gluposti zašto onda nije mislila na svoje djete.NEKA SVATKO ODGOVARA ZA SVOJE POSTUPKE.NADAM SE DA JOJ TO VIŠE NEĆE PASTI NA PAMET DA PONOVI,OSIM AKO SE NE IZVLAČI I KOSRISTI DIJETE DA BI SE IZVUKLA NA RAČUN NJEGA IZ ZATVORA!!!!

  • realan_3 14.06.2009.

    To teta Jadro, ne daj joj ništa. Ma kakvo pomilovanje, pa ona je trovala našu djecu, sve je to zaboravila. Nek sad vidi što znaći patnja, ko što su patile majke kad su ona i njen dragi prodavali djeci drogu. Da ih nije policija uvatila i dan danas bi to činila, Što je mislila raditi protiv zakona ove države a kad je stisne onda traži neka svoja prava i sad bi svi trebali nju žaliti. Ajmo gospodo pomozitii onima kojima je to stvarno potrebno,a ne zamarajmo se tuđom glupošću, zašto niko ne pomogne roditeljima čija se djeca drogiraju, a u Hrvatskoj ih ima jako puno, zašto sad moramo misliti na ovu ženu koju nije bilo briga, zar ćete reci da je bila premlada, moš mislit, znala je ona točno što radi al je nije bilo briga za druge, sad nek plača svoje grijehe.

  • bakii 13.06.2009.

    AJMO SVI DILAT MARU I LIPO ŽIVIT OD PRIVATNOG BIZNISA A NE RADIT ZA DRUGOG!!!! A KAD NAS UHVATE ŽALIT ĆEMO AJME IMAMO DICU I TRAŽIT POMOĆI OD VRHA DRŽAVE, SRAMOTA OVIH NOVINA ČIME SE BAVE!

Komentiraj...
Vidi sve komentare