To je to što me zanima!

Jadrankamen opet u štrajku zbog otkaza i neisplate plaća

Radnici u poduzeću Brune Orešara digli su se zbog zaštite svojih 28 kolega koji su tehnološki višak. Traže i zaostale plaće. Jadrankamen je pod istragom DORH-a
Vidi originalni članak

Jadrankamen je u generalnom štrajku koji je počeo u ponedjeljak u 11 sati. Po riječima Tonča Drpića, povjerenika Nezavisnog sindikata Jadrankamena, štrajk neće prekinuti do ispunjenja zahtjeva, a to je odustajanje od otpuštanja 28 radnika i isplate zaostalih plaća.

- Kolektivni ugovor u Jadrankamenu se krši, plaće nam se ne isplaćuju, a uprava ne želi odustati od najavljenih otkaza - kaže Drpić koji zamjera predsjedniku uprave što je na dan početka generalnog štrajka otputovao u Zagreb. Sindikati traže smjenu stare i imenovanje nove uprave.

Inače, Državno odvjetništvo istražuje poslovanje Jadrankamena kao i ostalih tvrtki u vlasništvu Brune Orešara.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • stari mudrac 12.12.2011.

    riskiram brisanje, ali neka. pogledaj ti tu facu, nikad ljude ne procjenjujem po izgledu, ali ovo? pijan? drogiran? opijen bogatstvom do te mjere da nije ni skužio da je došlo do smjene vlasti i još ljetos do promjene u postupanju DORHa i USKOKa. i ovakva budala je učila franju držati reket i za to dobila feud. i to ne jedan nego više njih. upropastiti firmu koja je neuništiva! pa brački kamen ima samo na braču. a ima ga za još petsto godina jake eksploatacije. režeš i prodaš. kako je jedinstven u svijetu, ne treba ga ni reklamirati, samo objaviš fotku američke bijele kuće! a bruno uništio neuništivo. sad bu naje.o! ovi koji su sad na vlasti mrze pljačkaše, naročito podobne!

  • PapaŠtrumpf 12.12.2011.

    Lakše se bacati za lopticama ispred Franje Tuđmana u parovima na Tuškancu nego voditi firmu, imati zadovoljne radnike jel'tako Bruno? Kako je Uskok krenuo valjda si i ti dobio broj, samo moraš pričekati u redu - i to je u redu !

  • fajtercoric 12.12.2011.

    Šta to je VELIKI bruno svojim rukama stvorio,što to je njegovo zar ono što je ukro u privatizaciji što je nabavio po jednoj kuni,njega i sve slične treba poslati na obnovu golog otoka, pa takvi tipovi su unakazili Hrvatsku državu i što je još gore HRVATSKOG RADNIKA...

Komentiraj...
Vidi sve komentare