To je to što me zanima!

Jadrolinijin trajekt Ilovik vjetar je nasukao na Krku

Jaka kiša padala je u ponedjeljak oko 22,40. Trajekt je plovio na liniji Cres-Krk. Oko 22,30 vjetar ga je zanio i udario je bokom u pristanište
Vidi originalni članak

Koliko znam ozlijeđenih nije bilo. No, vozila se s trajekta neko vrijeme nisu mogla iskrcati. Putnici su morali prespavati u Malinskoj, jer ih više nije imao tko prevesti za Cres, rekao nam je čitatelj koji je u ponedjeljak oko 22,40 snimio Jadrolinijin trajekt Ilovik nasukan na pristaništu Valbiska na Krku. Taj trajekt plovi na relaciji Merag-Valbiska, spaja Cres i Krk.
 - Ne znam što je uzrok, no znam da je padala jaka kiša. Udario je desnom stranom, koja je dosta oštećena. Odsukali su ga kasnije - dodao je čitatelj. Uspjeli su upaliti jedan od motora trajekta i "parkirali" su ga u Valbiskoj.
- Iznenadni jak jugozapadni vjetar praćen tučom i kišom zanio je trajekt Ilovik prema vanjskom rubu pristaništa Valbiska. Trajekt je udario desnim bokom u vrh pristaništa. Na brodu je bilo pet putnika i pet vozila. Nitko nije ozlijeđen, a vozila nisu oštećena. Osim štete na oplati  nije primjećen prodor vode u brod, pa nije bilo opasnosti od zagađenja okoliša - priopćili su u utorak iz Jadrolinije. U 00,47 zapovjednik je uspio pokrenuti brod, pristati i iskrcati vozila i putnike. Ilovik će uputiti u brodogradilište u Kraljevici gdje će ga popraviti. Na liniji Valbiska-Merag zamijenio ga je trajekt Cres. Inače, Ilovik je sagrađen 2006. u Grčkoj. Dug je 95, 8 metara. Može primiti 500 putnika i 170 automobila.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Nizozemac 01.12.2009.

    Kod nas je od Drzave pa do plovila sve odavno nasukano

Komentiraj...
Vidi sve komentare