To je to što me zanima!

Jahtom se nasukao na Pijavicu

Troje ljudi na jahti u ponedjeljak rano ujutro čekalo je pomoć nakon što su se nasukali na jedan otočić kraj Trogira. Iz ministarstva kažu da nitko nije ozlijeđen i nema onečišćenja mora
Vidi originalni članak

Motorna jahta nasukala se na otočić Pijavica nedaleko od ulaza u Trogirski zaljev u ponedjeljak oko 6,35 sati, potvrdili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.  Dojava o nesreći je zaprimljena izravno od voditelja brodice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Odmah su obaviještene i Lučka kapetanija Split i Lučka ispostava Trogir.

- Prošao sam skiperom i vidio da su nasukani, tada je već bila Lučka kapetanija, a na brodu nije bilo nikoga - ispričao nam je čitatelj. 

Lučka kapetanija Split utvrđuje kako je došlo do nesreće u kojoj je uz voditelja u trenutku bilo i još dva člana posade, od kojih su svi troje hrvatski državljani. 

- Preliminarnim očevidom na poziciji pomorske nesreće službenici splitske Kapetanije ustanovili su da je motorna jahta nasukana pramcem gotovo cijelom dužinom na otočne hridi. S obzirom da je u brodskim spremnicima preostalo oko 3 tone pogonskoga goriva tip diesel, iz LK Split na poziciju su angažirani pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva DVD Kaštela, koji su vatrogasnom brodicom dopremili plutajuće brane, u svrhu ograničavanja površinskog onečišćenja mora i morskog okoliša, ukoliko se dogodi istjecanje goriva - stoji u priopćenju. 

Voditelj motorne jahte u međuvremenu je zatražio komercijalne usluge odsukavanja i pripreme za tegalj, nakon čega će plovilo biti otegljeno na sigurnu poziciju radi nastavka očevidnih radnji, u skladu s nalogom Lučke kapetanije Split.

Na sreću, nitko s broda nije ozlijeđen te nije došlo ni do onečišćenja mora. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • noelsz 23.10.2023.

    Brat-bratu sigurno 25 - 30 metara, koja šteta

  • kormilar 23.10.2023.

    Kad brod vozi po GPS-u, a posada tko zna što radi!

  • rescueST 23.10.2023.

    Skiper je namjerno nasukao jahtu jer je prije toga došlo do prodora vode u potpalublje, da izbjegne potonuće...

Komentiraj...
Vidi sve komentare