To je to što me zanima!

Jajce: Načelnik naredio uklanjanje božićnih drvca

Stanovnici Jajca vjeruju kako su Bošnjaci okićena drvca doživjeli kao provokaciju te da je to razlog njihova uklanjanja. Hrvati su u Jajcu manjina
Vidi originalni članak

Božić je u BiH ukrao naćelnik općine Jajce Nisvet Hrnjić. On je naredio uklanjanje božićnih drvca u Općini i ispred nje. Time je opet otvorio pitanje suživota Hrvata i Bošnjaka u tom gradu. Mnogi stanovnici Jajca vjeruju kako su Bošnjaci okićena drvca doživjeli kao provokaciju te da je to razlog njihova uklanjanja. Hrnjić pak tvrdi kako je to učinio jer obilježavanje vjerskih blagdana u zgradama kantonalnih i općinskih institucija započinje dva dana prije određenog blagdana. Hrvati su u Jajcu manjina.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • audrey 18.12.2008.

    Sabo,sve si ovo tocno rekao!!!! Pozz

  • cigo 18.12.2008.

    ...da Bog da, da te 'Djed Mraz' kazni velikom Q-rchinom.

  • sabo 17.12.2008.

    Ovo sve prelazi svaku mjeru. Ja sam musliman i ne smeta mi niti bor niti crkveno zvono. Djete mi je sa vrtićem išlo u crkvu i normalno da sam ga postio da upozna i druge vjere i obićaje. Međutim u Bosni su svi veliki. Veliki Hrvati-katolici, veliki Srbi-pravoslavci i veliki Bošnjaci-muslimani. Hrvati grade 30 metarske betonske križeve gdje ih nikad nije bilo, Bošnjaci grade po 4 džamije u jednom selu, a o gradovima da se i ne govori, Srbi nedaju ponovnu izgradnju srušenih džamija, a grade pravoslavne crkve na Bošnjačkoj zemlji. Hrvati u Mostaru zvone sa zvonika sa crkava preko razglasa da se čuje na istoku, a Bošnjaci puštaju ezan sa munara preko razglasa da se čuje na zapadu grada. A sve vjere uče miru. toleranciji i suživotu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare