To je to što me zanima!

Jaka bura u Dalmaciji odlomila fasadu zgrade i srušila ženu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Fasada koja je pala, na sreću, nikoga nije ozlijedila. Inače, na splitskom području puše najjača bura u proteklih 10 godina, a udari dosežu i 155 kilometara na sat
Vidi originalni članak

U jutarnjim satima na splitskom području zabilježen je orkanski udar bure od 155 kilometara na sat što se smatra najjačom burom u posljednjih deset godina u Splitu. Da je tako svjedoči i rušenje fasade koja se uslijed udara jakog vjetra jednostavno odlomila sa zgrade na križanju Vukovarske i Dubrovačke ulice u Splitu. Ozlijeđenih, srećom, nije bilo.

Sinoć je, pak, u Makarskoj bura srušila ženu na izlaznim vratima hotela Miramare. Riječ je o 69-godišnjoj Bistri Spasov koja je od udara bure i pada zadobila teške tjelesne ozljede, javlja Slobodna Dalmacija

Spasov je u hotelu gledala predstavu makarskog društva Zlatousti, a kada je zakoračila prema van, zahvatio ju je snažan udar bure i poput perca bacio na pod. 

Bura je snažnije posljednji put puhala 14. studenog 2004. godine kada je brzina prelazila 170 kilometara na sat. 

Problema je bilo i u trajektnom prometu. Trajekt "Korčula" na kojem je bio 91 putnik i 34 vozila zbog jakih je udara bure dva sata bio zarobljen u blizini splitske luke u koju nije mogao uploviti, ali na kraju je ipak uspio pristati. 

Burno je i na dubrovačkom području gdje udari vjetra prelaze 100 kilometara na sat. To uzrokuje probleme u cestovnom i zračnom prometu.

Idi na 24sata

Komentari 224

  • ajetodoo 10.02.2015.

    Ova otpala fasada mogla bi se i prodati, nije ništa propalo. Nedavno, prije 30ak godina čuo sam na radiju oglas: Color peglu, registrovanu do maja iduće godine prodajem ili menjam za SVEŽE OKREĆENU FASADU.

  • ajetodoo 10.02.2015.

    Stiropor nije pogodan materijal za vruća podneblja jer je nestabilan kemijski sastav.Vrućina i vrijeme čine svoje.Dovoljno je sitnija rupica nastala nekim mehaničkim oštećenjem, nehotice ili namjerno(bušenjem zida za gromobrane, klime , reklame i sl., a ne saniranjem rupice, bura se"zavuče" i odvaljuje plohu iznutra.I savršeno napravljena fasada može otpasti zbog naknadnih oštećenja.

  • bračanin_1 10.02.2015.

    Kako će po ovakvoj buri Šimica J.... do svog preljubničkog kreveta. Jedan dan bez ....., njoj je previše.

Komentiraj...
Vidi sve komentare