To je to što me zanima!

Jaka kiša potopila je Pulu, fekalije zatvorile kupališta

U utorak je počela padati jaka kiša. U dva sata na grad je palo 50 litara kiše po četvornome metru. Vatrogasci ispumpavaju vodu u središtu grada
Vidi originalni članak

Jako nevrijeme u utorak je pogodilo Pulu. U manje od dva sata palo je više od 50 litara kiše po četvornome metru. Prilazne ceste i križanje s obilaznicom nalikuju na jezera, a voda je na neke prometnice nanijela zemlju i kamenje.
- U manje od sat vremena izašli smo na 13 intervencija u Puli. Poplavljeni su podrumi, stanovi, poslovni prostori, banke, pošta, a intervenirali smo i u zgradi Istarske županije - kazao je Klaudio Karlović, zapovjednik pulskih vatrogasaca. Središte Pule je pod vodom, kao i riva. Mnogi automobili ostali su zarobljeni u vodenoj bujici. Kiša je prestala padati oko 11 sati, a vatrogasci saniraju štetu. Na kupalištu Valsaline izlile su se fekalne vode i onečistile more. Kupanje je zabranjeno na Mornaru i Ferijalnom savezu, a na terenu su djelatnici koji upozoravaju kupače da ne ulaze u more. 
- Otpadne vode izlile su se preko sigurnosnog ispusta na crpnoj stanici Valsaline kraj kupališta Mornar i Ferijalnog saveza, zbog čega su navedene plaže zatvorene dok se područje potpuno ne sanira i očisti - stoji u priopćenju komunalne tvrtke Herculanea.
Trenutačno ispumpavaju prostore na pet ili šest mjesta u središtu grada. Njima pomažu i djelatnici komunalne tvrke Herculanea.
- Tako je uvijek čim padne kiša u Puli - rekao nam je Igor Drenjančević, koji je u utorak snimio poplavljenu prometnicu na Punti u Puli.
- Ne znam što gradske vlasti rade, očito ništa, jer ovako je uvijek čim padne jača kišta. Cijeli grad je pod vodom. Kraj Arene na stubama su slapovi kao na Krki - rekao nam je čitatelj.




GROMOVI ZAPALILI KROVOVE KUĆA

Na području Jelenja i Kraljevice u utorak su po noći udarali gromovi te su zapalili krovove dviju obiteljskih kuća. Oko 00.10 sati u Jelenju, u Ulici Podhum, zapalio se krov kuće u vlasništvu žene (69). U požaru je izgorio manji dio krova, a u gašenju su sudjelovali vatrogasci iz Jelenja i Vežice. Pola sata kasnije, oko 00.40 u Kraljevici, na Šetalištu Vladimira Nazora, grom je zapalio krov na kući žene (58) iz Osijeka. Požar su ugasili vatrogasci iz JUP Centra i Vežica. Nije bilo ozlijeđenih. Materijalna šteta se utvrđuje.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • dssddssdsfggdsw 11.08.2009.

    Lijepe fotke munja...

  • pula65 11.08.2009.

    hahah,,, tvoja Sava možda nemože,,, ali da pliva Bulevar udaljen 20 metara od mora,,,, to je malo bezveze,, jer šahtovi ne mogu pokupiti vodu,,,, šta misliž bi li more moglo,,,?

  • Veruda 11.08.2009.

    koji smo mi k.od grada.5 minuta tuša i odmah poplava

Komentiraj...
Vidi sve komentare