To je to što me zanima!

Jaki su pljuskovi poplavili Dubrovnik, štete su velike

Bilo je grozno, cijeli grad bio je pod vodom. Mislim da su štete velike, rekla nam je K.B. koja je u nedjelju ujutro oko 7 sati poplavu i fotografirala
Vidi originalni članak

U Župi dubrovačkoj oko 5,30 u nedjelju počela je padati jaka kiša.
- Bilo je grozno, sve je bilo pod vodom. Vodovodi su začepljeni pa bujica nije imala kud otjecati. Voda je polavila prizemlja kuća, garaže i podrumr. Mislim da su štete jako velike - rekla nam je K.B. koja je fotografirala poplavu u naselju Gornja Čibača.
U dubrovačkoj meteorološkoj postaji od Iva Milića saznajemo da je zabilježeno oko 33 litre kiše po metru kvadratnom. Pljuskovi su trajali više od dva sata. Zbog vode u prizemljima kuća, okućnicama zgrada i ugostiteljskih objekata posla su u rano jutro imali pripadnici Dobrovoljnih vatrogasnih društava. Dok su djelatnici dubrovačke "Signalizacije" uklanjali pijesak koje su bujice nanijele u blizini Solske baze u Gružu.
Nevrijeme je izazvalo odrone i na cestama u pravcu Splita. I zračni promet imao je problema. Dva zrakoplova su u dolasku kružila nad dubrovačkom zračnom lukom, a avion iz pravca Berlina umjesto na dubrovački sletio je na splitski aerodrom.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare