To je to što me zanima!

Jako nevrijeme poplavilo kuće, dvorišta i ceste diljem Hrvatske: 'U Požegi je palo 63 l/m2 kiše'

Jako nevrijeme zahvatilo je dijelove Hrvatske u četvrtak. Poplavljene su brojne ceste, a voda je ulazila u kuće, podrume... Vatrogasci su imali pune ruke posla
Vidi originalni članak

Ravnateljstvo civilne zaštite izvijestilo je o šteti koja je nastala diljem Hrvatske nakon jakog nevremena u četvrtak. U Zagrebu je jaka kiša zahvatila podsljemenski dio grada nešto nakon podneva. 

Zbog velike količine su poplavljena dvorišta i prometnice, a najviše je dojava bilo s područja Mikulića i Gračana, uglavnom zbog začepljenih šahtova, zatrpanih odvodnih kanala te zemlji i granju na cestama. 

POGLEDAJTE VIDEO: Nevrijeme diljem Hrvatske 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je dvadesetak poziva vezano za nevrijeme o čemu je obavijestio nadležne službe. Na otklanjanju posljedica nevremena angažirane su komunalne službe - navode iz Civilne zaštite. 

POGLEDAJTE VIDEO: Jako nevrijeme u Mikulićima 

Centar 112 Požega zaprimio 190 poziva 

Jako nevrijeme je u Požeško-slavonsku županiju stiglo oko 18 sati. Ponegdje je padala i tuča, a Županijski centar 112 je do ponoći zaprimio čak 190 poziva vezana za nevrijeme. 

- Prema podacima meteo postaje DHMZ-a Požega, palo je 63 l/m2 kiše. Najintenzivnije oborine pale su na području sjevernog i sjeverozapadnog dijela grada Požege, gdje slivnici i odvodnja nisu mogli primiti svu količinu vode te je došlo do plavljenja više desetaka obiteljskih kuća, podruma, gospodarskih zgrada, vrtova, ulica i odvodnih kanala - navode iz Civilne zaštite. 

Na terenu su bili vatrogasci JVP Grada Požege i DVD Požega te vatrogasna društva s područja Požeštine - DVD Jakšić, Pleternica, Buk, Sulkovci, Kaptol, Gradac i Brodski Drenovac. 

POGLEDAJTE VIDEO: Nevrijeme u Pleternici 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Od 18 sati do ponoći su odradili oko 110 tehničkih intervencija, kao što su ispumpavanja vode iz obiteljskih kuća, podruma, gospodarskih zgrada, dvorišta i kanala te su izvlačili zaglavljena vozila na području Požege te naselja Alaginci, Marindvor, Kunovci i Bankovci. 

POLJOPRIVREDNICI OČAJNI Poplave uništile usjeve u blizini Bjelovara: 'Izgubili smo barem 10.000 eura, ništa ne možemo'

Vatrogasci DVD Brestovac su bili na dvije intervencije ispumpavanja vode i sprečavanja plavljenja kuća u mjestima Završje i Nurkovac na području općine Brestovac. Na sanaciji su sudjelovale i gradske komunalne tvrtke Komunalac i Tekija, djelatnici Hrvatskih voda, Poduzeća za ceste Slavonski Brod te policija. 

- Zbog vode na kolniku bila je zatvorena državna cesta D 38 kroz grad Požegu u djelu Ulice Zrinske i Frankopanske. Promet se odvijao okolnim ulicama kroz grad Požegu. Uz postavljenu prometnu signalizaciju zbog blata na kolniku otežano se prometuje na dionici nerazvrstane ceste NC 2 Požega-Mihaljevci. Uklanjanje nanosa će se provesti u jutarnjim satima tijekom 9. lipnja - navode iz Civilne zaštite. 

U Rešetarima 30 intervencija 

U Brodsko-posavskoj županiji je također oko 18 sati došlo do poplava kuća, dvorišta, kanala i prometnica, i to na području općina Rešetari i Staro Petrovo Selo. 

HVALEVRIJEDNA GESTA FOTO Požeški vatrogasci spasili su staricu iz automobila u vodi

- Na području općine Rešetari u ispumpavanju vode iz podruma i dvorišta angažirani su vatrogasci DVD-a Rešetari, Nova Gradiška, Dragalić, Ljupina, Bodovaljci, Nova Kapela, Cernik, Gunjavci i Baćin Dol, ukupno 80 vatrogasaca i 15 vozila. Imali su 30 intervencija. Na terenu su bila i komunalna poduzeća općine Rešetari, kao i djelatnici Hrvatskih voda - navode iz Civilne zaštite. 

POGLEDAJTE VIDEO: Poplava u Rešetarima 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Na području općine Staro Petrovo Selo na ispumpavanju vode iz podruma i dvorišta angažirani su vatrogasci DVD-a Staro Petrovo Selo, Orubica, Davor, Godinjak, Vrbova, Laze, Štivica, Komarnica i Tisovac s ukupno 59 vatrogasaca i 16 vozila. Imali su 50 intervencija na kojima su radili do 00:45 sati. Na terenu su bila i komunalna poduzeća općine Staro Petrovo Selo kao i djelatnici Hrvatskih voda. Dio prometnica bio je pod vodom te je promet  regulirala policija i poduzeće za ceste. Voditelj službe civilne zaštite Slavonski Brod obišao je poplavljena područja - dodali su. 

Obilna kiša zahvatila je oko 19.30 područje Bjelovarsko-bilogorske županije. Zaprimljen je veći broj dojava za ispumpavanje vode iz dvorišta i objekata. 

- Na intervenciju su izašli vatrogasci JVP Grubišno Polje u naselju Mali Zdenci, JVP Bjelovar u naselju Patkovac te VZO Šandrovac uglavnom zbog ispumpavanja vode iz objekata i uklanjanja stabala. Na području naselja Nova Rača aktiviran je Stožer civilne zaštite, a na otklanjanju posljedica angažirani su VZO Nova Rača i Komunalno poduzeće radi izrade prokopa na ŽC 3090 (Nova Rača - Bulinac) te ispumpavanja vode i postavljanja zečjih nasipa. U naselju Patkovac i cestom  D–28 Severin – Patkovac nije se moglo prometovati od 22:20 do 23:22 sati. Promet je bio otežan i u naselju Severin. O svemu su obaviještene nadležne žurne službe i „Ceste“ d.d. Bjelovar - napominju iz Ravnateljstva civilne zaštite. 

VATROGASCI NA TERENU VIDEO Nevrijeme u Slavoniji: 'Kaotično je, poplavljene su ceste, ljudi spašavaju stoku'

U Đurđevcu poplavljene ceste, ispumpavali vodu... 

Područje Koprivničko-križevačke županije također je zahvatilo jako nevrijeme u četvrtak oko 20.30. Zaprimljeno je oko 15 dojava građana o poplavama u podrumima i okućnicama na području Đurđevca i okolice. 

- Zbog obilnih padalina kanalizacija nije mogla preuzeti svu količinu vode te je trebalo sanirati poplavljene objekte ispumpavanjem vode. Na širem području Đurđevca poplavljene su i neke lokalne ceste te se promet odvijao otežano. JVP Đurđevac je u 00:14 završio s tehničkim intervencijama, a i voda se povukla s prometnica - izvijestili su iz Ravnateljstva.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare