To je to što me zanima!

Jako nevrijeme u Dubrovniku zamutilo vodu: Prokuhavajte je

Isporučena voda redovito se klorira. Iako ovakva voda nije štetna za zdravlje, preporuča se da se voda za piće prije upotrebe pusti da se istaloži te da se nakon toga samo bistri dio prokuha.
Vidi originalni članak

Nakon nezapamćenog nevremena koje je pogodilo Dubrovnik u utorak, došlo je do zamućenja izvora Omble, Zavrelja, Račevice i Palate iznad propisanih vrijednosti, javlja Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

KAOS ZBOG NEVREMENA Poplava na sve strane: Ovako nakon kiše izgleda Dubrovnik

Navode kako očekuju povećanu mutnoću iznad propisanih vrijednosti u vodoopskrbnoj mreži Dubrovnika, dijelu Župe dubrovačke (područje Mlina, Srebrenog, Kupara, Blata, Donje Čibače, Mandaljene, Petrače, Brašine) te na području Zatona, Orašca, Gornjih sela, Trstenog, gornjeg dijela Vrbice (iznad magistrale), Štikovice i Elafita.

Zbog povećane mutnoće takva vode ne udovoljava zakonskim propisima.

Povećani stupanj zamućenosti je prirodna pojava za naše krško područje i obično traje par dana. Isporučena voda redovito se klorira. Iako ovakva voda nije štetna za zdravlje, preporuča se da se voda za piće prije upotrebe pusti da se istaloži te da se nakon toga samo bistri dio prokuha. Voda se može koristiti za kuhanje, kao i za tuširanje, pranje zubi, te ostale sanitarne potrebe.

POTOP U DUBROVNIKU 'Ovo se nikada nije dogodilo': Kiša poplavila aute i autobuse

Laboratorij Odjela za vode Zavoda za javno zdravstvo redovito prati kretanje mutnoće i slobodnog rezidualnog klora te ostale fizikalno-kemijske i mikrobiološke pokazatelje zdravstvene ispravnosti.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • špricer_1 02.10.2018.

    Imaju oni para za sampanjac a ne za vodu

  • superman1978 02.10.2018.

    Iznad propisanih vrijednosti????? Pa zamutilo ju je do bola!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare