To je to što me zanima!

Jako radikalan zaokret tvrtke: 'Kalašnjikov će biti kao Apple'

Bacaju se na modu: Tvrtka poznata po automatu AK-47, koji je proizvela u 100 milijuna primjeraka, uskoro će prodavati liniju hlača, pulovera, sportske odjeće...
Vidi originalni članak

Pokojni Mihail Kalašnjikov smislio je ubojitu pušku dok je ležao u bolnici tijekom Drugog svjetskog rata. Danas će se ta tvrtka s oružja baciti u modne vode.

Upravo to najavio je koncern Kalašnjikov na glamuroznom partyju u Moskvi. Tvrtka poznata po automatu AK-47, koji je proizvela u 100 milijuna primjeraka, uskoro će početi prodavati liniju hlača, pulovera i sportske odjeće, uglavnom namijenjene ekstremnim sportovima.

- Znamo da će nam trebati mnogo vremena da postanemo kao oni, ali jednog dana želimo biti kao Apple - rekao je Sergej Čemezov, član Upravnog odbora.

Tvrtka se prije zvala Izovmaš, no sad je promijenila logotip i ime u koncern Kalašnjikov i vjeruju da će prodavati oko 300.000 artikala na godinu.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • adika 07.12.2014.

    Kaljo-kalašnjikov- kako smo ga neki zvali u Osijeku je odlična puška, koju sam imao uz svoj karabin CZ 7x64.Imao sam srpkinju original, i koliko sam pucao iz nje vidio sam da je to stvarno je vrhunska vojna puška.Ništa joj ne smeta.Vrhunska je .A jel kopijaili nije neki kažu da je drugi da nije.Kome vjerovati.Vjerovatno ima nešta od tih MP43 i MP 44.Pa ustvari sve puške , pištolji i revolveri svijeta su po konstrukciji slični jedni drugima.Talijani naprave Beretu, a kipiraju Waltera P 38, Browninga HP, Colta 45, i kažu kako su napravili pištolja , a ustvari sve je kopirano od nekoliko pištolja.

  • jožek2 06.12.2014.

    Najbolja puška na svjetu..

  • Hećim 06.12.2014.

    Ništa ne ubija preciznije i više od novca...

Komentiraj...
Vidi sve komentare